|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 1:01 Заглавие: Пак за НЧУ |
|
|
| Изрових два трафа/300 и 650 ватови/и ми се ще да направя два усилвателя-съотв.:2*100 & 2*200 вата.Какво е мнението на колегите за тези от книгата "Мощни НЧУ" на Александър Савов,на страници 88 и 112.Някой правил ли ги е,и как се"държат".Единия от тях е с Дарлингтони,но при нужда,ще ги заместя със съставни.Необходими са ми солидна мощност и добър звук.По принцип съм предубеден относно "леснотийте" от разни КИТ-ове,но съм готов да чуя мнения и за тях.Преди време правих платката на въздесъщия КУАД 405,но някъде изчезна,заедно с документацията за него.Знам,че темата е дъвкана доста,но ме интересуват,най вече мнения за усилвателите от споменатата книга. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
|
|
 |
famoza7 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 17:05 Заглавие: Re: Пак за НЧУ |
|
|
| helios написа: | | Изрових два трафа/300 и 650 ватови/и ми се ще да направя два усилвателя-съотв.:2*100 & 2*200 вата.Какво е мнението на колегите за тези от книгата "Мощни НЧУ" на Александър Савов,на страници 88 и 112.Някой правил ли ги е,и как се"държат".Единия от тях е с Дарлингтони,но при нужда,ще ги заместя със съставни.Необходими са ми солидна мощност и добър звук.По принцип съм предубеден относно "леснотийте" от разни КИТ-ове,но съм готов да чуя мнения и за тях.Преди време правих платката на въздесъщия КУАД 405,но някъде изчезна,заедно с документацията за него.Знам,че темата е дъвкана доста,но ме интересуват,най вече мнения за усилвателите от споменатата книга. | Ако трансформаторите ти изкарват 35 волта с тази мощност ще можеш да си направиш ето това http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/S/T/K/4/STK4241II.shtml Самото стъпало струва 38 лева,но си заслужава.Аз си го изработих и съм много доволен. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 26, 2007 18:28 Заглавие: |
|
|
| Първата схема е типова от началото на НЧУ със диференциални входове ,работи прилично ,втората може да има проблем с клатенето на крайните защото драйвера е със 10мА ток имаше една тема с подобно стъпало. Крайните пък са във ОЕ ,което подобрява използваемостта на захранващото напрежение. Не съм ги правил. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|