Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Monitor COMPAQ 1210

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gips
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 10:14    Заглавие: Monitor COMPAQ 1210 Отговорете с цитат

Имам един такъв монитор, и го бях дал на един колега да го ползва.Наскоро той си взе LCD и ми го върна.И аз реших да си го пусна,обаче забелязах ,че като че ли избива много леко на червено.И като му вдигнах светлоста, черното стана все едно, много тъмно червено.Та въпроса ми е ,от какво може да е това,може ли да се оправи ,и дали евентуално има някакви допълнителни врътки вътре под капака на монитора или са само стандартните за фокус и светлост.Той и така си е горе долу добре и ако му свикнеш не пречи ,но ми се ще да се оправи.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 11:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да се регулира баланса на бялото.Ако е по прост модел има тримери на платката на кинескопа.Този модел не ми говори нищо и затова отговора не ми е точен.Ако не си разглобявал то потърси помоща на квалифициран техник Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
xtreme
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 11:37    Заглавие: :) Отговорете с цитат

Е аз ги знам тия тримери , имах един PACKARD BELL с заминало THO и неговите ги цъках през 2 дена ,че се разфокусираше.Незнам дали е прост модел щото още не съм го отворил ,ама като го гледам отстрани по скоро е професионален. Ще го отворя днеска и ще го видим тоя баланс.Но като го гледам ми изглежда много читав.Фокуса му е супер ,конвергенцията също ,контраста го бива ,геометрията му е добра ,само това досадно червено ме дразни. И то се забелязва главно в/у тъмно синьо и черно .Тъмно синьото отива леко към лилаво а черното към тъмно червено,това разбира се като вдигна светлостта иначе много трудно се забелязва.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 13:02    Заглавие: Re: :) Отговорете с цитат

xtreme написа:
Е аз ги знам тия тримери , имах един PACKARD BELL с заминало THO и неговите ги цъках през 2 дена ,че се разфокусираше.Незнам дали е прост модел щото още не съм го отворил ,ама като го гледам отстрани по скоро е професионален. Ще го отворя днеска и ще го видим тоя баланс.Но като го гледам ми изглежда много читав.Фокуса му е супер ,конвергенцията също ,контраста го бива ,геометрията му е добра ,само това досадно червено ме дразни. И то се забелязва главно в/у тъмно синьо и черно .Тъмно синьото отива леко към лилаво а черното към тъмно червено,това разбира се като вдигна светлостта иначе много трудно се забелязва.

тези тримери които ти знаеш не са за баланс на бялото а за фокусиращото и ускоряващото напрежение, за баланса на бялото се намират на малката платка която е на шийката на китескопа! И си има методика по която се настройва този баланс, не е да се върти напосоки!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
galov_p
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 14:12    Заглавие: Отговорете с цитат

99% че са кондезаторите на В+ подържах една нетзала с такива монитори от 12 броя сам правил 9 с този проблем докато ги смениха с нови Wink като се има в предвид че не се гасят 24часа това е нормално УСПЕХ Cool
gips
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 18:07    Заглавие: :) Отговорете с цитат

Дам добре го каза кондензаторите ,ама кои точно кондензатори.Че те хич не са малко Smile С кондензаторите мога и да се оправя,в смисъл че мога да сложа нови.Ако бяха транзистори тогава щеше да е зор ,че не мога да ги разпоя.Въпроса ми е ,кои точно кондензатори да прегледам ?
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 20:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами той колегата ти каза, на В+, щом не знаеш кое е това В+, моя съвет е да не се захващаш, нека някой който е по-навътре с нещата да ги смени за да не си отвориш повече работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
galov_p
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 17, 2005 23:58    Заглавие: Отговорете с цитат

gips,с колегата pamporov сме на едно мнение ако мислиш че някои има отворен монитор на масата си и ще ти каже точно кои кондензатори са ти проблемни шанса ти е 1:10000.а точно в твоя случаи може да е от ИЗ до кинескопа /ти решаваш/по добре си намери някой който е в час. в началото на фоума има едно СЪОБЩЕНИЕ маи си го пропуснал Rolling Eyes
gips
Гост

МнениеПуснато на: Вто Яну 18, 2005 0:50    Заглавие: :) Отговорете с цитат

Е не съм казал ,че искам точния кондензатор.Просто понеже виждам 4 платки ,които се държат на метален корпус.Който адски трудно се маха,да не забравяме че има и конектори м/у дези платки. В смисъл че на всяка от тях има по 20 кондезатора ,ако трябва всичките да ги преслушвам ,ще ми е бая трудно. Идеята ми беше поне да ме насочите къде точно да търся ,но явно ще трябва да го нося накъде.Не че ми е за носенето ,аз пак щях да си го занеса така или иначе .Просто ми се искаше да разбера от какво е проблема.Щото като го занеса ще го оправят ама така и няма да разбера от какво е бил болен Smile ако изобщо го оправят.
Върнете се в началото
gips
Гост

МнениеПуснато на: Вто Яну 18, 2005 0:51    Заглавие: Отговорете с цитат

10х за помощта все пак .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети