Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Saba M3707 Проблем със захранването

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
iliev78
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Видин

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2007 16:29    Заглавие: TV Saba M3707 Проблем със захранването Отговорете с цитат

TV Saba Модел:M3707 Шаси:TX805
Като се включи застава на st-by и се чува леко цъкане(захранването пулсира). Премерил съм почти всичко около захранването, но не мога нещо да се справя. Някой ако е имал такъв проблем нека го сподели, предварително благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2007 16:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Състава на телевизора какъв е?
Нарочно питам,не че го не знам...
Аз бих се насочил към
-на базата на високоволтовия транзистор на "малкото захранване" има високоомен резистор,който го отпушва.здрав ли е?
-Смени и диодите в базата на S2000
-премери и малките драйверни транзисторчета прокрай него-ама хубаво "от-до" и 1N4148-често има такиви с утечка.
Най-вероятно си пропуснал някой.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
iliev78
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2007 17:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Процесор: TMP47C834N-R161, RGB M52038SP
в базата на високоволтовия транзистор има последователно вързани три резистора 68K, 27K, 68K. първия беше повишил на 76K.
Около базата на S2000AF има само един ценер 2V7 сменял съм го малките транзисторчета съм ги свалял и са здрави, но проблема си остава продължава да си цъка.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2007 17:42    Заглавие: Отговорете с цитат

iliev78 написа:
първия беше повишил на 76K.

смени го

Оффф то тва захранване който го е мислил,колкото псувни е изял...
По-голяма идиотщина от това захранване не съм срещал.
Пробвай квото можеш да разкачиш от ТХО-22В за кадровата поне могат..
Може и ТХО да е,може и онова малкото трафче-прословутото...
Едно такова захранване ми се оправи като му смених накуп всички 1N4181 с нови въпреки че на мерене беха здрави.
Щеше ми се да ти сажа "успех",ама "Наслука",май е по-правилно.
rumen va4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: montana

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2007 18:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Те това е тв за изпит за майсторско свидетелсво.С риск нещо и да греша че отдавна не съм правил такъв на 103В имаше защитен ценер макар че на схемата нещо не го открих и също се случва да прави проблеми.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2007 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

rumen va4ev написа:
Те това е тв за изпит за майсторско свидетелсво..

То ако от това подобие на телевизор се получаваше майсторско свидетелство трябваше всичките да сме скъсани досега и България да остане без ТВ-техници.
А самия S2000 личи ли да е горял,да е сменян,припояван-ако е горял рови яко и в базата му ценера за който говориш на 2,7В гори често с транзистора,има два резистора 100 и 47 ома прекъсват...
Абе с 2 думи-кошмарен телевизор за ремонт...
iliev78
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 09, 2007 9:53    Заглавие: Отговорете с цитат

ТВ то вече работи Smile
Оказа се от ценера на 150V. Някой преди мен го е правил и е сложил два ценера последователно вързани 120V и 30V, първият беше скасил а втория здрав. Аз съм си виновен заблодил съм се като съм го мерил от към страна платка спойки и уреда показва че диода е здрав.
Благодаря ви за съветите на всички.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети