Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Долби и ДТС
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ivo Ivov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Авг 30, 2007 22:40    Заглавие: Долби и ДТС Отговорете с цитат

Имам един въпрос, може ли да се намери на пазара готов модул или някой да ми сглоби един декодер за Долби и за ДТС. Трябва ми за да го вградя в един усилвател, който съм започнал да го модвам и се сетих че няма да е зле да се сложи и една такава джаджа...... Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Чет Авг 30, 2007 23:29    Заглавие: Отговорете с цитат

И какво точно ще върши тоз модул е усилватела ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ivo Ivov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 11:58    Заглавие: Отговорете с цитат

ще разделя стерео сигнала на много канали и от там в крайните стъпала и така....
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Ivo Ivov написа:
ще разделя стерео сигнала на много канали и от там в крайните стъпала и така....

Той ако сигнала е стерео и на сто канала да го разделиш файдата е никва.
Все едно от мп3 да правиш лослес.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:07    Заглавие: Отговорете с цитат

А колко канала е усилватела , ако ти е толкова мерак за такива работи си направи една приставка за квадрафония , не е сложно мисля че и един диференциален усилвател ще ти свърши работа.
Върнете се в началото
Ivo Ivov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:27    Заглавие: Отговорете с цитат

заводски имаше два стерео чипа STK но не се сещам какви бяха точно. Единият за ляв и десен канал го махнах и сложих два чипа TDA.... онези с крайни MOS транзистори. Другата стерео схема усилва централния и съраунда, като последния тонколоните ги връзва последователно на един канал. Преди това има един долби про лоджик декодер след което едни електронни схеми за правотоково регулиране на усилването - те ще изхвърчат скоро, защото имат много собствен шум.
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 14:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкто те разбрах май не ти трябва и такава приставка защото изглежда този усилвател си има . Не знам за какво ти е да му слагаш допълнителни модули след като той сам може да направи от стереото това което искаш . И защо реши че с TDA ще е по-добре отколкото с STK , аз бих направил замяната само ако STK e повредена и искам да мина по-евтино.
Върнете се в началото
Ivo Ivov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

асолютно си прав за това че има декодер , но той не поддържа про лоджик две и ДТС пък нали сега тия са модерни. А относно TDA vs. STK може да пуснем тема Laughing
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 31, 2007 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама ти цифров сигнал ли искаш да вкараш на входа на този усилвател или обикновено стерео. Относно темата TDA vs STK не мисля че ще има повод за спор.
Върнете се в началото
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Сеп 01, 2007 0:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Купи си едно евтино ДВД плеърче и извади платката с декодера за DTS , Pro Logic, AC3, Dolby и така на татъка за кавото се сетиш. Very Happy Very Happy Very Happy
А сега сериозно. "Модула" който си решил да слагаш в усилвателя си няма да ти свърши никаква работа освен ако както Андрей каза нямаш намерение да вкарваш цифров сигнал на входа му (което ме съмнява). Можеш да си направиш Псевдо Квадрофония или Съраунд. Освен това много работи и подробности си си спестил. Можеш Поне да кажеш колко канален е усилвателя, колко е бил, какъв е че от постовете ти нищо не се разбира. Махаш едни интегрални схеми слагаш други който вършат същата работа но по некачествени. Искаш май да махнеш и оригиналния декодер Dolby Pro Logic и да сложиш твой???? Нещо не е наред.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети