| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 30, 2004 0:51 Заглавие: Търся бин за авторадио Grundig CAR 200 |
|
|
Процесор NEC D17003 AGF E14
памет 24C016 (SMD)
Касетофона е без дисплей, използва дисплея на колата.
Предварително благодаря!
Последната промяна е направена от Tokio на Сря Дек 01, 2004 0:43; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 30, 2004 1:24 Заглавие: |
|
|
0000: 12 13 26 01 1D 7A 1D 7A
code 0994, safe1 _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 30, 2004 18:48 Заглавие: |
|
|
| kostadin iantchev написа: | 0000: 12 13 26 01 1D 7A 1D 7A
code 0994, safe1 |
Благодаря, ами когато дисплея въобще не светва? Не показва никакви цифри, само часовника? Възможно ли е да е от повреден бин или памет? |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 30, 2004 19:12 Заглавие: |
|
|
Ти като го прочете какво имаше в него? Ако е повредена паметта няма да можеш да я четеш и записваш. Като го включиш светва ли осветлението на копчетата? Някога работило ли е с този дисплей? Има различни дисплеи с различни протоколи на комуникация. _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2004 0:14 Заглавие: |
|
|
| kostadin iantchev написа: | | Ти като го прочете какво имаше в него? Ако е повредена паметта няма да можеш да я четеш и записваш. Като го включиш светва ли осветлението на копчетата? Някога работило ли е с този дисплей? Има различни дисплеи с различни протоколи на комуникация. |
Осветлението на копчетата светва, но само това прави. Не съм чел паметта още, защото нямах бих за нея. Сега вече имам и ще пробвам да я презапиша. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2004 1:43 Заглавие: |
|
|
| Tokio написа: | | kostadin iantchev написа: | | Ти като го прочете какво имаше в него? Ако е повредена паметта няма да можеш да я четеш и записваш. Като го включиш светва ли осветлението на копчетата? Някога работило ли е с този дисплей? Има различни дисплеи с различни протоколи на комуникация. |
Осветлението на копчетата светва, но само това прави. Не съм чел паметта още, защото нямах бих за нея. Сега вече имам и ще пробвам да я презапиша. |
Четох и презаписвах паметта, но без никакъв успех. Предполагам, че радиото има дефект, не е само за разкодиране. При включване светват само лампите на бутоните и се чува шум в колоните, подобен на шума на УКВ радио, което не е на станция. При вкарване на касета радиото не реагира въобще. Нито тръгва мотора, нито шума се променя.
Някой да има схема на това авторадио? Платката е двойнофолирана и е абсурд да проследя пътеките  |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2004 21:09 Заглавие: |
|
|
Платката е двойнофолирана и е абсурд да проследя пътеките
ТОВА НЕ Е АБСУРД, а се нарича безизходица.
Все пак изход има, но е дълъг.
Трябва да проследиш комуникацията на процесора със всички SLAVE - устройства. Добре е да ползваш схеми на други касетофони с подобен CHIPSET. Много е трудно наистина ако нямаш натрупан опит, информация и нюх. Успех. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2004 11:35 Заглавие: |
|
|
Токио,
Провери си e-mail! Пратил съм ти всичко, което открих в Internet за този GRUNDIG. Има и една схема за дисплей, която мисля, че ще ти е много полезна в конкретния случай.
Ако намеря нещо за процесора, ще ти пратя и него.
==============================================================================================
Уважаеми г-н Tsvetkov,
Много се дразня на писания в духа на Вашето!
Никой не се е родил научен, а моят опит, макар и изключително скромен, ми показва, че дори и най великите "майстори" грешат. Погледнете какво съм написал и отговорите в духа на Вашия в темата "Проблем с механиката на Panasonic NV-HD635EE".
За конкретния случай - Tokio не е новобранец в бранша. За доказателство погледнете активното му участие в този форум с полезни съвети и решения! |
|
|
 |
jonybravo Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2004 12:03 Заглавие: |
|
|
Привет на всички!
Токио,според мен трябва да пробваш с друг дисплей.Радиото не реагира просто защото не си му въвел верен код.Относно шума в колоните мисля че това не е повреда.Имам същото радио което издава такъв шум когато го включа а след като му вкарам кода всичко е ОК.
УСПЕХ  |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 08, 2004 16:53 Заглавие: |
|
|
| jonybravo написа: | Привет на всички!
Токио,според мен трябва да пробваш с друг дисплей.Радиото не реагира просто защото не си му въвел верен код.Относно шума в колоните мисля че това не е повреда.Имам същото радио което издава такъв шум когато го включа а след като му вкарам кода всичко е ОК.
УСПЕХ  |
Пич, можеш ли да ми каже този Grundig към какъв дисплей се включва? Щом мислиш, че проблема е в дисплея......... |
|
|
 |
|