Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

разширение *.е3 в OrCAD

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
galinvayov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 11:26    Заглавие: разширение *.е3 в OrCAD Отговорете с цитат

Здравейте!
Изпратени са ми важни схеми с разширение *.Е3 правени са със стара версия на OrCAD може би 4.0 но не съм сигурен. Имам инсталиран OrCAD 10.0 но с него не успях да ги отворя.
Някакви идеи какво може да се направи?
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм сигурен, че това разширение се поддържа от програмата за която пишеш.
Отвори файла с някой текстов редактор и виж в началото дали не пише програмата с която е било генерирано.
При CAD програмите това е почти практика.

http://filext.com/file-extension/E3
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
galinvayov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 12:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
********************************************************************************
*
* Translating SDT Schematic to Capture.
*
********************************************************************************
WARNING [XLT0012] Unable to load the primary SDT Configuration file: 'C:\Documents and Settings\Galin Vayov\Desktop\bmk5\SDT.CFG'.
WARNING [XLT0063] Window's environment variable 'ORCADPROJ' is not set.
WARNING [XLT0012] Unable to load the primary SDT Configuration file: 'SDT.CFG'.
ERROR [XLT0070] Translation failed.
ERROR [XLT0071] Translation Notice Error(s) encountered. Please check the Session Log.

Това ми е най-успешния опит Smile Поразрових се и изглежда този формат SDT след OrCAD9.2 не се потдържа, а може и да е от липсващия файл.
ПП Отворих го но с липсващи компоненти тук има описание на такъв проблем, борбата продължава Smile
nobodyshadow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 17:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Има го този проблем с прехвърляне на фаилове от по-стари на по-нови версии. Решението ако искаш да работиш на новата версия е да си направиш всичко на ново.А ако това ти е работата и имаш незнам си колко проекта не ми се мисли как ще стане.
Zdrav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Сеп 30, 2007 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Отварял съм стари схеми на OrCAD (незнайна версия) със OrCAD 9.1 или 9.2 не помня. На сайта на OrCAD (който претърпя доста промени от тогава, това беше преди 6-7 години) имаше програмка за конвертиране. Освен това както виждам ти е нужен и SDT.CFG. В хелпа имаше инструкции как да си напишеш сам такъв. Пише се като обикновен текстов файл (с Notepad например) и абсолютния минимум, който трябва да съдържа беше няколко реда - мерни единици, пътища към библиотеки и т.н.
Задачата не е невъзможна и при това конвертирането беше пълно без никакви грешки и без нуждата да чертаеш схемата наново.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети