Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Код за Grundig SC303 (C)
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 15:44    Заглавие: Код за Grundig SC303 (C) Отговорете с цитат

Колеги, някой може ли да ми сметне кода на авторадио Grundig SC303 (C) с фабр. номер GM2303S1634912. Търсих в базата данни на Grundig, но там няма модел, започващ с GM2303.
Очаквам отговорите Ви на лични.
Предварително благодаря на всички, които ще се опитат да ми помогнат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 17:12    Заглавие: Отговорете с цитат

вижте си пощата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 18:27    Заглавие: Отговорете с цитат

zapad написа:
вижте си пощата

Благодаря, но това, което ми прати не ми върши работа. Очаквам други предложения.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Моето предложение е че май трябва да се прочете проца(който ще се изтрие при четене)...и след като му се налее бинче радиото ще запее
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 8:35    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
Моето предложение е че май трябва да се прочете проца(който ще се изтрие при четене)...и след като му се налее бинче радиото ще запее

Така е, но колегата упорито вече няколко години отказва да се научи да чете процесори.Може би е дошъл момента за това .Не влагам нищо лично дано не се разсърдиш ,но наистина е краино време.
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 16:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Така е, но колегата упорито вече няколко години отказва да се научи да чете процесори.Може би е дошъл момента за това .Не влагам нищо лично дано не се разсърдиш ,но наистина е краино време.

Абе не е баш така! На първо време преди години си е купил програматор за тях, който не работи, лично го пробвах. Направи си сам програматор, работи, нещо малко не доглежда може би. Има желанието и познанията, не знам къде се объркват нещата?
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 17:50    Заглавие: Отговорете с цитат

plamen petrov написа:
bai_tishan написа:

Колега, не си прав. Миналата година ходих в Търново при бай Тишан специално за тези касетофони. Занесох му един касетофон да ми покаже как чете моторолските процесори, но се оказа, че и той не можа да го прочете. Има някаква тънкост, която все още остава тайна за мен. Направих си интерфейс с MAX232, с който не можах да прочета нито един процесор, купих си от човек от този форум друг интерфейс (за 100 лева), с който също многократно пробвах и в крайна сметка се оказа, че не работи - лично Митачи го пробва. Ако някой колега може да ми покаже как се четат тези процесори - готов съм да отида при него да ми покаже как става този номер.
Върнете се в началото
antonkolev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 18:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio заповядай,ще ти покажа не е трудно,просто иска повече време и постянатво
hitech
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Димитровград

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Моторолските конролери са малко капризни,но не чак до там като изключим само някои "криви" HC05,ако са залючени няма да имаш достъп до епрома но това са много малка броика(наи често ако е минала през някой колега Very Happy )за HC11 там на много от тях има "security"което не се презкача лесно.Абе като цяло не са трудни Very Happy Very Happy Трябва ти комп.не поголям 300-450 Mhz да е Intel хардуер и софт мога да ти пратя ако желаеш.До сега не сам имал проблеми с четене и запис.

Последната промяна е направена от hitech на Съб Окт 27, 2007 20:30; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 20:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio написа:

Колега, не си прав. Миналата година ходих в Търново при бай Тишан специално за тези касетофони. Занесох му един касетофон да ми покаже как чете моторолските процесори, но се оказа, че и той не можа да го прочете. Има някаква тънкост, която все още остава тайна за мен. Направих си интерфейс с MAX232, с който не можах да прочета нито един процесор, купих си от човек от този форум друг интерфейс (за 100 лева), с който също многократно пробвах и в крайна сметка се оказа, че не работи - лично Митачи го пробва. .

Наистина видях въпросния програматор за 100 лева който и при мен не проработи-някакво творение на базата на X Prog със затрити чипове.А точно този процесор на грундига се чете и пише много лесно с обикновен RS232 и полския Motor11 например.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети