Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

проблем с дефектно токова зщита

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
trifon
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Gorna Orqhovica

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 20:29    Заглавие: проблем с дефектно токова зщита Отговорете с цитат

По принцип не знам защо хората са решили че през тази защита трябва да минава работната нула , да съгласен съм че при едно офазяване на нулата преди или след защитата по една или др. причина тя ще се задейства , но някой можели да ми каже при едно разкъсване на нулевия проводник на самите клеми на уреда или в контакта какъв потенциал ще се получи за да се задейства тази защита , точно никакъв, а в случая както е при мен (свързвам вана с джакузи и ел. нагревател) просто става интересно за този който се къпе, според мен тези защити трябва да са 5 проводникови, или през нея да минават R,S,T,N,N-защт. за да може при появата на потенциал било между работна нула и фаза или защитна нула и фаза тя да задейства. Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 21:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Я прочети тук: http://www.uzo.ru/techdoc/uzo0402.html и тук http://www.uzo.ru/modules.php?op=modload&name=lib&file=uzo0807
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 22:00    Заглавие: Отговорете с цитат

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
todor_nmb
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 12, 2007 18:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Обикнобенно дефектнотоковата защита е конструирана като токов
трансформатор през които минават силовите проводници фаза и нула
или три фази.Токьт през единият проводник е равен на тока през другия или сьответно през другите два при трифазен консуматор.
Ако се появи утечка независимо по какьв пьт на изхода на тр-ра се
появява напрежение вследствие разликата в токовете.В този смисьл
нито зашитната нито работната нула участват пряко в защитата
освен евентуално в захранването на електронната схема на самата защита.Деф. токовата защита, както личи и от името и действа само
когато тече ток през консуматора.В частен случай при изключен консуматор и фаза на корпус сработването става вследствие тока
през защитната нула или ако тя е прекьсната, вследствие тока през човека затворил веригата.От моя опит знам,че токьт на задействане
е много мальк - около 10ма доста под нормата по охрана на труда
150ма смьртоносна доза.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети