Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Samsung CZ-21M063N (KS1A) не тръгва!!!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 06, 2007 17:01    Заглавие: Samsung CZ-21M063N (KS1A) не тръгва!!! Отговорете с цитат

Колеги,не мога да излезна на глава с този Самсунг,блокирах Embarassed Шасито е KS1A.Двете напр.във вторичната са В+130в но другото е ниско 8в.Няма товар във веригата(с друго захранване ТВ-то работи).Сменях диода,С-то,R-a ефект няма Crying or Very sad В първичната смених 5Q0765RT+всички ценери+всички R-ове+С-то 33мф и като е казало не та не.Приемам всякакви мнения и насоки.Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Ное 06, 2007 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами като гледам остана импулсния траф и кинескопа Very Happy Дига ли го във въздуха да видиш колко излиза на празен ход.Направи му диод и електролит външно и мери-да елиминираш всичко назад. Rolling Eyes
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 06, 2007 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето какво установих още:С друго захранване,потдал съм му 130 и 15в работи,но при опит да превключа програмата апарата гасне и 130 се вдигат на 160 а 15 клякат на 10 Rolling Eyes Не знам дали да не пробвам памет Rolling Eyes
Според клиента ТВ-то е дефектирало при голяма температурна разлика(от студено на доста топло)
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Ное 06, 2007 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

На някой от форума пращах импулсен траф за KS1 шаси но е мога да сетя кой беше Ако прочете това да сподели симптомите Ще видя да ти измисля и на теб траф ако мислиш че е от него Тарифата я знаеш кафе и мин вода и без това съм една почерпка напред Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Ное 06, 2007 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Такъв гледам в спялнята и аз като тебе неуспях да го подкарам и едно турско му заспа ( засега) .Трафа го пазя ако те итересува ама дали е читав незнам Embarassed
venelin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Zlatograd

МнениеПуснато на: Сря Ное 07, 2007 8:45    Заглавие: Отговорете с цитат

fishev на мен ми праща импулсен траф, но при в моя случай повредата беше от подаване на 2 фази. Също така беше повредена и ка 7632 и пин 4 на процесора.
Върнете се в началото
digital
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 08, 2007 17:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Подобен дефект сьм имал заради DZ901 , това е ценера до паметта и стабилизира на 5 волта.При мен бяха станали 7 волта.
Върнете се в началото
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 16, 2007 17:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги,борбата продължава Rolling Eyes Клиента беше малко особен,по пет пъти на ден идва да досажда,мен ме стегна шапката и му го върнах на 7.11 без да мога да направя нещо по него.На 13 идва и каза че ТВ-то проработило само Sad (а сега де)но нямал звук и като превключва програмите мисли по 5-10 сек и го "домъкна".Презаписах паметта и закъснението се оправи но звук няма.Самсунга е стерео,влезнах в сер.режима и от опциите за аудиото превключих на NICAM.ТВ-то започна пак трудно да превключва,мисли по няколко сек. какво да направи Evil or Very Mad при другите две опции STEREO и STEREO-L e същото положение,когато върна на моно забавянето се оправя.Никаде никакъв звук.Стереото е с MSP3410G което седи на отделна вертикална платка.На нея има две изпушили съпрот.R508 и R509.Имате ли представа каква стойност са?Може ли на мястото на 3410G да се постави за проба 3410D?Сигурно има още нещо но трябва да почна от някъде.Лошото е да не излезе голямата "какалашка"
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Пет Ное 16, 2007 18:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако са тези от 41 и 42 pin. са по 470 ома и са на входа от чинчовете Sad Май е включвано нещо към него Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети