Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Акумулаторите скъпи...! Десулфатизация електрическа.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
yordankl
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: обл.Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Ное 25, 2007 17:52    Заглавие: Акумулаторите скъпи...! Десулфатизация електрическа. Отговорете с цитат

http://letitbit.net/download/7c111a519894/-------.docx.html
или
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=33529

Здравейте колеги. Тук е една руска схема за десулфатизация на акумулатори. Преди дни отивам да паля голфа и акумулатора завъртя два пъти и беше до там.
Знаем какви са цените. Ще си правя тая схема....та въпроса е някой пробвал ли е да си възстановява акумулатора по този начин.....има ли ефект и колко дълго....!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 25, 2007 18:38    Заглавие: Отговорете с цитат

При пройзведените по байтошово време имаше ефект, ама сега е като кихне значи вече е умряло.Стига да не си го забравил на фарове и просто да си е изтощен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
yordankl
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: обл.Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Ное 25, 2007 19:08    Заглавие: Отговорете с цитат

не съм го забравил на фарове просто му е дошло времето за смяна....зареждаш го и после му стига тока само да завърти двигателя за един път със зор Sad.Напрежението му е 12.5 волта , а при заряд го зареждам до 14.4 волта
Върнете се в началото
borko 30
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Нед Ное 25, 2007 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично съм пробвал да правя десулфатизация с подобни правени устройства на 4 акумулатора преди време и не съм доволен от резултатите.Не бяха мои а просто на познати решили да ги изхвърлят като почнат да не въртят,нямаха мъртви клетки само че не се възтановиха.Може би са имали много опадала активна маса ,а това е непоправимо,единия даже по методика от една книга го отворих промих идеално плочите и клетките -ама няма нищо не стана.С последния ми акумолатор на СТАРТ карах 7 години без проблеми -смених го със същия тази година преди 7 месеца ,а стария го купих2000година.Зима лете не съм имал проблеми докато изведнъж спря и това е и не съм го мъчил а си взех направо нов60Ач и това е .Потдържа ли се както трябва даже и български акумулатор може да ви изкара изненадващо дълго време!
Върнете се в началото
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Нед Ное 25, 2007 19:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Акумулаторите вече ги правят по такава технология че изцеждат докрай всичкия им капацитет за да си купиш нов. Издържат някоя друга годинка след гаранцията. Слагат някакви присадки . И плочите са им по тънки и т.н. .
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 25, 2007 20:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе всичко "покитайчиха" Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети