Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Филтри

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DukeNukem
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 03, 2007 17:09    Заглавие: Филтри Отговорете с цитат

Знам че от бобина и кондензатор става филтър за тонколони,ама не знам как се изчисляват. Някои може ли да ми каже?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
joda
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 03, 2007 17:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето ти една програмка. По стара разработка е така че ще трябва да превключиш уиндоуса на кирилица за да не показва чавки:

control panel ->
Regional and Language Options ->
Advanced ->
Language for non.Unicode Programs

избираш от листата bulgarian и потвърждаваш. Компа ще иска да се рестартира (и трябва).

Успех Smile
bojidar_200
Гост

МнениеПуснато на: Вто Дек 04, 2007 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Z-filter-а не смята много точно, по добре WinISD. Въвеждаш съпротивлението на говоритела, честотата на срез на филтъра от кой ред да ти е филтъра и получаваш индуктивността с колко милихенри трябва да е. После потърси из нета една програмка calcoil.zip (направо ще ти изкара сайт от където да си я свалиш като сложиш разширението) там въвеждаш индуктивността, дебелината да проводника, габаритите на мaкарата и ти казва колко навивки и колко метра жица ти трябват. Гледай само да нямаш някой болт или някъкав метал в сърцевината на макарата, че се променя индуктивността. За ниски честоти няма нужда да се престараваш с навиването, навиваш бобината на бързо и готово, при ВЧ неща трябва да се навива доста прецизно, докато тука може все едно прежда навиваме (става въпрос, че с дебела жица и без инструменти ще се поизмъчиш, ако се стараеш да я направиш идеална.). След като навиеш индуктивността може да капнеш малко лепилце.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети