| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kikov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 29, 2007 17:07 Заглавие: ATX странна ситуация |
|
|
Здравейте. Доста се е изписало за въпросните atx захранвания, но не можах да открия коментирането на проблем като моя - наложи се да сменя една от двойките шотки диоди (мислех, че само те не са в ред).
След като пуснах захранването то тръгна, обаче на изходите за 12в и за 5в при мен напрежението е 6.3в, а след като замерих с мултицета каква връзка има между жълтия и червения кабел (замерването е при спряно захранване) уреда отчете пълно късо съединение?
Някой може ли да ми даде някаква насока как да се отстрани този проблем?
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 29, 2007 17:21 Заглавие: |
|
|
Ами с ремонт.Мерене на полупроводникови преходи,разни там активни,реактивни,неактивни и интерактивни елементи,'развързване' на двете вериги и мерене на 'сухо','на мокро' до отстраняване на феномена.
П.С. Не можах да се сдържа. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Ное 29, 2007 22:16 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Ами с ремонт.Мерене на полупроводникови преходи,разни там активни,реактивни,неактивни и интерактивни елементи,'развързване' на двете вериги и мерене на 'сухо','на мокро' до отстраняване на феномена.
П.С. Не можах да се сдържа. |
като гледам си доста активен в интерактивното общуване, обаче, изказвайки си мнението тъй реактивно, е по-добре да си останеш неактивен! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 29, 2007 22:39 Заглавие: |
|
|
На такъв въпрос е нормално да получиш такъв отговор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 29, 2007 23:39 Заглавие: |
|
|
| За колко време ти дава пълно късо!Първо смени всички електролитни кондери и после мери транзисторите и стабилизаторите!Слушай всъщност ако ще го слагаш на твоя комп по-добре го хвърли и си вземи ново-не са толкова скъпи!Тос диод едва ли е изгорял дето си го сменил и въобще тез захранвания не са кой знай кво така че като не му разбираш не го базикай да не изплющиш някое дъно! |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 16:48 Заглавие: |
|
|
Дааа, купи си едно захранване да не светнат дъно, процесор, диск че тогава става весело. Питай някой препатил да видиш как ще реагира. За 40 лева няма да се охарчиш толкова. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 17:05 Заглавие: |
|
|
Никога не ми се е случвало окъсяване на дросела много ми е интересно да провериш.
Отпой филтриращия дросел и премери.
От приятели знам че когато запече вентилатора се случва
повреда в този дросел и импулсния, от прегряване разбира се. |
|
|
 |
kikov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 02, 2007 21:17 Заглавие: |
|
|
| borko 30 написа: | | За колко време ти дава пълно късо!Първо смени всички електролитни кондери и после мери транзисторите и стабилизаторите!Слушай всъщност ако ще го слагаш на твоя комп по-добре го хвърли и си вземи ново-не са толкова скъпи!Тос диод едва ли е изгорял дето си го сменил и въобще тез захранвания не са кой знай кво така че като не му разбираш не го базикай да не изплющиш някое дъно! |
късото си е постоянно. няма да го слагам на компа, просто искам лека полека да задълбая малко в тези захранвания и търся нещо като отправна точка (в смисъл най-чести повреди, сходни проблеми и т.н)
при първа възможност ще изпробвам това, което ме съветваш. |
|
|
 |
kikov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 02, 2007 21:20 Заглавие: |
|
|
| Комбинатор написа: | Никога не ми се е случвало окъсяване на дросела много ми е интересно да провериш.
Отпой филтриращия дросел и премери.
От приятели знам че когато запече вентилатора се случва
повреда в този дросел и импулсния, от прегряване разбира се. |
ще проверя и тази идея, но последните дни имам доста служебни неща да върша. като се позанимавам отново с атх-а ще пиша каква е ситуацията. |
|
|
 |
|