Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Виене на главата на видеоплеър

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
naasko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 06, 2008 23:54    Заглавие: Виене на главата на видеоплеър Отговорете с цитат

Здравейте на всички имам видеоплеър който го ползвам за запис на камери модела е SRV-30P но от скоро от главата започна да се чува едно много гадно свирене и ми казаха, че са се амортизирали лагерчетата и аз реших да пробвам да капна една капка машинно масло на оста на която е закрепено моторчето (то е отгоре както се вижда на снимката и между оста и въртящата се част има малко разстояние в което капнах много малка капка ) и сега стана още по зле сега е по дрезгав звука по метален, Главата си има инерция но стана мнооого по зле, иначе си работи. Какво може да се направи по въпроса понеже ми казаха в няколко сервиза че не им се занимава.
http://img.data.bg/i.php?show=745970&ctrl_id=ie2sbi#img
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2008 8:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Не им се занимава щото бая играчка си е да свалиш старите лагери и да ги подмениш с нови. За тях е много по - лесно да ти сменят цялата глава обаче след като си работи няма смисъл. А относно това дали може да се направи нещо - "Един лагер почне ли да вие, няма оправия".
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2008 17:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Колев е много прав!Играчка е и още как!А едно ново видео струва по-малко от ремонта! Ако можеш да се оправиш сам-действай!Намираш бракуван плеър-заради нещо друго-естествено и го мяташ.Внимателно!Ако успееш да се справиш с лагерите му-да ги издърпаш-добре.Сега вече имаш два "нови"лагера,кръстиш се и мяташ твето видео.Шансът да стане работата е 25%-поне при мен,докато се занимавах,беше такъв Evil or Very Mad Господ да ти е на помощ! Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2008 22:33    Заглавие: Отговорете с цитат

А може ли преди да предприема ваденето им да пробвам да ги смажа с някъква грес която ми препоръчате понеже преди да сложа машинно масло не виеше а се чуваше едно много финно свиркане и не постоянно а по някога но щом го смазах сега е много дрезгав звукът и затова тайно се надявам, че ако се смажат с подходяща смазка може и да замажем положението временно Razz
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2008 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма файда!По-лошо ще става.Опитвал съм Evil or Very Mad

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2008 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз силно се съмнявам нещо от смазката да е достигнало до лагерите.Ако правилно съм разбал не сте разглобявали нищо а за да се стигне до лагерите трябва да се демонтира моторът а и барабанът предполагам.Да не се окаже другаде проблемчето.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Яну 08, 2008 22:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Да така е барабана не съм го свалял а и не знам точно как понеже незнам как да го махна. На него е завинтен само магнит които се влияе от намотките които са закрепени на оста отгоре. Идея от къде да го махна барабана за да избия старите лагери ?
Ако може да ми помогнете с линк нещо пък ако я потроша здраве да е
Върнете се в началото
kol4o
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: ШУМЕН

МнениеПуснато на: Пон Яну 14, 2008 19:56    Заглавие: виене на глава на водеоплеер Отговорете с цитат

Сблъсквал съм се с такъв проблем.Скромното ми мнение-помощ от някой прятел,който се занимавал с такава техника!Лагерчетата са толкова прцизни,че трябва да се внимава и при вадене и при слагане!Трябва много да се внимава със затварящите от двете страни на лагерите,да не се деформират случайно(да се натиснат неволно с нещо твърдо)-шумът е ужасявващ!А иначе фабрично са намазани с много финна смазка,която с течение на времето се изразходва,на сухо циментацията на лагерчетата пада и резултат-пищене!Не помага никакво смазване.И още вднъж,който се е занимавал-голамо изгърбване е !!и все пак -успех Razz
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети