Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Приказки за монтаж на климатици и заплащането му (отцепена)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
victtorbg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2008 21:57    Заглавие: Приказки за монтаж на климатици и заплащането му (отцепена) Отговорете с цитат

Колега аз монтирам в цяла Софийска област от 160 лв. нагоре. С 40 лв. не можеш да платиш на никого висенето от осмия етаж... Поне така аз мисля.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2008 22:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Що да не може да му плати?Че някои хора живеят със 40лв половин месец.
Всеки има право да предлага от позицията си на работодател дадено заплащане.Всеки пък който не му е угодно конкретното заплащане-може просто да не се съгласи.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Чет Яну 17, 2008 22:36    Заглавие: Отговорете с цитат

А да те питам след като вземаш 160лв и нагоре колко тие краината цена на монтажа Сложи разходите по монтажа като тръба стоика изолация ,дренаж, кабели, скрепителни материали, тиксо ,бандаж и тн ,амортизации на машини и автомобили, разходите за фреони и инвестицията за везни ,манометри и прочиеОтделно разходи за офис Ако си от фирма Калитко Комерс която лятото отговаря на един номер зимата вече ползва друг и клиента не може да я намери за евентуален проблем с климатика е друг въпрос Колко искаш да взима един монтажник 40 лв за монтаж са перфектна надница(особено при два монтажа дневно) Това са пари чисти от данъци и има подсигурена работа и допълнителни доходи от профилактики и ремонти Нещо да кажеш за тази схема на сериозна работа или си на друго мнение
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
victtorbg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 21, 2008 8:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Говоря за крайна цена.Разходите за материали са 60-70лв.Не ми обяснявай за манометри и везни защото се занимавам с това от 15 години.Незнам дали знаеш,но климатиците са фабрично заредени,за какви фреони ми говориш и за какъв професионализъм.Ти ли държиш гаранцията или вносителя от когото пазаруваш?Явно си голям аматьор щом ми говориш за бандаж и стойки(струват 7лв.).Имаш ли изобщо образование по хладилна техника или си поредния монтажник който чул недочул се юрва да монтира климатици?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Яну 21, 2008 8:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Не цитирайте последния пост при отговор. И не спамете темата на човека. Като искате, отворете си нова тема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Яну 21, 2008 11:41    Заглавие: Отговорете с цитат

victtorbg написа:
Говоря за крайна цена.Разходите за материали са 60-70лв.Не ми обяснявай за манометри и везни защото се занимавам с това от 15 години.Незнам дали знаеш,но климатиците са фабрично заредени,за какви фреони ми говориш и за какъв професионализъм.Ти ли държиш гаранцията или вносителя от когото пазаруваш?Явно си голям аматьор щом ми говориш за бандаж и стойки(струват 7лв.).Имаш ли изобщо образование по хладилна техника или си поредния монтажник който чул недочул се юрва да монтира климатици?
Май аматьора си след като незнаеш как стои въпроса с гаранциите Ако искаш да си мерим ценза господин дипломиран хладилен техник Вчера в неделя съм направил ремонт на външна платка на LG 18ka инверторЗаработи и замина към клиента Ти ще локализираш ли там дефекта и ще смениш ли IGBT транзистор или ще изтичаш при колега дая погледне Погледни на сайта ми презентацията на фирмата и ще разбереш от колко време се занимавам с ремонт на техника , монтажи и ремонти на климатици Абе много трябва да ти обяснявам май изобщо не си в час
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 21, 2008 12:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Бай Иване,точно това правех-таман я цепех темата.
Така е най-добре,хем ще мога и за да спомена някои неща на воля в нея,щото във предната не можех,като модератор,щото щех да дам лош пример,пък и не исках на Токио да му оплесквам и аз темата със спамове.
Та,victtorbg,викам да се закротиш!Знаеш ли че и на мене ми писна от "големи разбирачи с 4 поста",които идват тука и почват да определят и обясняват кой "не знаел",кой бил "чул-недочул",кой не бил професионалист,кой нямал образование,кой бил аматьор и т.н. простотии и да клатят заплашително пръст викайки "Не ми обяснявай ти на мене за..."
Първо ще чакам да допринесеш за форума толкоз колкото колегата Фишев е допринесъл със професионализма си за този форум и е помагал на колеги,пък тогава ще квалифицираш кой бил аматьор и кой бил "учил-недоучил".Дотогава-лабаво.
Най-малкото е първо неетично и второ смешно в светлината на 4те ти поста тука.

P.S. А дипломите-дипломите мани ги-ако ще някой да има 5 висши и да е защитавал докторантура по дадената специалност и да е писал научни трудове.
Най-добрия хладилен техник в района,който познавам има основно образование.Бих казал само с 2 думи-отличен специалист,с много знания и опит.
Най-учения и дипломиран хладилен техник,който познавам продава конци и прежди по битаците,а знанията му не ми се коментират,че ги вардя за времената когато ше отворим раздел "Бисери" във форума... Laughing
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети