| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mospec Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2006 Мнения: 221 Местожителство: София SKYPE- mospec
|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2008 20:49 Заглавие: солариум изключва по рано |
|
|
| солариум изключва по рано каде може да е проблема че утре ме карат да го погледна може ли да е от честотата на тока има ли някй принципна схема |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mospec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2008 21:37 Заглавие: |
|
|
днеска си играх цял ден с 4 солариуми и сичките не слушат таимерите постояно или карат повече или по малко демек изключват не на време каде може да е проблема процесора е 89c52RC мерих му захранването дава ми 4.8 в нормите ли е дали не се базика някой кондензатор помагайте че тече наем на помещение
чисто нови са солариумите но са китайски и гаранция в китай
на чист случаен принцип е
Последната промяна е направена от mospec на Нед Мар 23, 2008 22:39; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2008 22:06 Заглавие: |
|
|
| Най-вероятно в софтуера .Предполагам че таймерите са реализирани софтуерно и съответно е много трудно ( освен ако нямаш сорса ) да се каже от къде идва проблема .Провери дали има някаква зависимост или става по случаен закон .Може и да снимаш платката .Едва ли ти помогнах , но ... |
|
|
 |
mospec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 24, 2008 21:08 Заглавие: |
|
|
| снимачката ми е кофти в панела с бутоните има две интеграли M74HC5958L най вероятно е 74HC5958 какво птеставлява тази инт. тя ли е таймера или е софтуерен с памета на савсем случаен принцип дава грешка |
|
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 17:48 Заглавие: |
|
|
| Колега дай малко инфо за тези солариуми.Аз се занимавам със солариуми,но за изкуствен тен. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 17:56 Заглавие: |
|
|
| mospec написа: | | ....има две интеграли M74HC5958L най вероятно е 74HC5958 какво птеставлява тази инт. ... |
Бъркаш с обозначенията.
Това което си посочил най-вероятно е 8 разреден преместващ регистър, а не таймер. Пък и той (регистъра) има как да се намира около клавиатурата/бутоните. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 18:36 Заглавие: |
|
|
Голяма част от китайските уреди не са това, което се очаква от тях. Имам електронен кантар, който мери и в грамове, но "стъпката" му е 450 грама , наскоро ремонтирах велоергометър, на който показанието на скоростта е само с фиксирани стойности - въртиш различно, показва едно и също . Та нищо чудно и тези солариуми да са направени на "случаен" принцип - колкото, толкова. |
|
|
 |
hORb Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 18:39 Заглавие: |
|
|
щом има клавиатура, предполагам и таимера е програмируем(ако е така обърни внимание на грешката при няколко пъти зададено едно и също време), не предварително зададена функция.ако е софтуерен то поне може да прегледаш тактовата честота, пиезо елементи, L/C кръг
успех _________________ Electronic Democracy |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2008 19:50 Заглавие: |
|
|
Имал съм подобен проблем. Най-вероятно е поставен китайски програмируем таймер с 6-7 времена. Така, че не се знае кое време активирате. На всичкото отгоре е и доста досадна работата с тези таймери.
В атача съм сложил снимка на едно чудо, с което реших проблема. Това е програмируем таймер "Направи си сам" , който спретнах набързо, за да си спестя повече разходки. Има два бутона-единият увеличава времето от 0 до 15 минути, след което пак започва 0 (солариумът, за който го правих допускаше максимум 15 минути за един сеанс). Другият бутон стартира изписваното на дисплея време, а след включване се използва и за преждевременно ръчно спиране при нужда. Зеленият индикатор показва кога са включени лампите и кога таймерът е в режим на очакване.
Най-хитрото е, че всяко стартирано време се записва в енергонезависимата памет и ако имаш 5-6 човека с еднакво време, само натискаш пуска. . Програмката я писах аз, а изпълнението е с PIC16F84A.
Някъде във форума съм писал повече за този таймер преди 3-4 месеца, мисля. |
|
|
 |
|