Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на стабилизатор - автотрансформатор за 220 V

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Stambolov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Апр 01, 2008 18:54    Заглавие: Търся схема на стабилизатор - автотрансформатор за 220 V Отговорете с цитат

Търся схема на стабилизатор - автотрансформатор за 220 волта. Имам проблем с напрежението в дома си, понякога е много ниско, стига до 170 волта. Заредил съм се с няколко Стабора, вършат ми идеална работа. Проблемът настъпва, когато искам да ползвам по мощен консуматор (електрожен, циркуляр и т.н.). Намерих едно латерче за временно ползване, но то не ми решава проблема напълно, защото настройката се прави ръчно (не мога постоянно да превкючвам галетата). Търся схема с автоматично превключване на обхватите за около 4 kW.
Е-ОН Господ да ги накаже Very Happy Very Happy Very Happy.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 01, 2008 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук има схема на такъв стабилизатор. Можеш да ползваш идеята, с по-мощен трансформатор.
Върнете се в началото
Stambolov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 04, 2008 21:22    Заглавие: Re: стабилизатор Отговорете с цитат

Благодаря ти за изпратеното, но аз търся схема на нещо по-мощничко. Чувал съм за схеми, управлявани от тиристори и се говори за 4, 5, 6 ... до 10 kW. Затова търся нещо по-атрактивно. Искам да го включа след електромера и да не се притеснявам, че ми е включен бойлера, печката и т.н.
Върнете се в началото
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Пет Апр 04, 2008 21:32    Заглавие: Re: стабилизатор Отговорете с цитат

Stambolov написа:
Благодаря ти за изпратеното, но аз търся схема на нещо по-мощничко. Чувал съм за схеми, управлявани от тиристори и се говори за 4, 5, 6 ... до 10 kW. Затова търся нещо по-атрактивно. Искам да го включа след електромера и да не се притеснявам, че ми е включен бойлера, печката и т.н.

Подобно нещо ще ти излезе по евтино ако си го купиш като готово изделие. Отделно ако не си професионалист в областта на електрониката забрави да направиш нещо любителски.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Stambolov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 04, 2008 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

имаш ли някаква идея като схемно решение . останалото ще го решаваме заедно с колегите от чата .нали затова сме в кюпа .предполагам и други го имат този проблем.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети