| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2008 10:07 Заглавие: |
|
|
На мен ми хареса много идеята особено онова с котката
А имате ли представа такава маса ако се сложи в някое заведение колко клиенти ще привлича
Иначе съм навит да пробвам ако има схема . _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2008 21:13 Заглавие: |
|
|
Добре де ама не е ли малко грозничко така да се виждат всички карантии
Не е ли по-добре да се залепи и някакво фолио на стъклото полупрозрачно или направо прозрачно но с шарка за да не се виждат карантиите а само светлините?
Иначе наистина е много готина идеята
Да не кажа ,че направо кърти и се влюбих  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 0:21 Заглавие: |
|
|
това са козметични проблеми само да се намери някой да направи платка и да измисля софта за микроконтролера, че иначе няма да го бъде  _________________ Дървени щори |
|
|
 |
woodoman Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 0:38 Заглавие: |
|
|
Като гледам демото май няма да е необходим микропроцесор защото тогава ще стане по-сложно. Първо при всеки диод трябва да има фотоприемник който при затамняването му да пуска диода. Второ всети диод трябва да има схема която да го кара да мига и да намалява интензитета на светене. Т.е. трабва да се констроира индивидуална снемичка за всеки диод и да се поставят колкото диода са необходими. Така показана масата може да се използва само в осветени помещения имаче няма да може да реагира на предметите върху нея. Поне аз така мисля. _________________ Нека да си помагаме взаимно. Защото ако не си помогнем ние няма кой да ни помогне. |
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 8:34 Заглавие: |
|
|
Аз мисля , че ще може да се използва и в тъмна стая.Ако датчика е инфрачервен като на СОТ-овете?
И другото на което трябва да се обърне внимание е пулсиращото затихване ( ако мога така да го нярека ) на диодите - за оето нямам идея как ще се осъществи. _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 9:24 Заглавие: |
|
|
Явно може и на тъмно да работи!
http://www.youtube.com/watch?v=uBrmuz-UEhE
| Цитат: | | Като гледам демото май няма да е необходим микропроцесор защото тогава ще стане по-сложно. Първо при всеки диод трябва да има фотоприемник който при затамняването му да пуска диода. Второ всети диод трябва да има схема която да го кара да мига и да намалява интензитета на светене. Т.е. трабва да се констроира индивидуална снемичка за всеки диод и да се поставят колкото диода са необходими. Така показана масата може да се използва само в осветени помещения имаче няма да може да реагира на предметите върху нея. Поне аз така мисля. |
незнам дали ще може да се постигне този ефект без микроконтролер!
Освен, че при зажъмняване се задеиства масата, но и попринцип тя си премигва по-леко!
http://www.flickr.com/photos/oskay/504276595/sizes/o/ ето тук се вижда сглобената платка, по мое мнение тя се състой от 4 зависими микроконтролера който се оправляват от по един фотодиод. В една такава платка с размери 12"х14" има 80 светодиода следователно с един миктоконтролер се управляват 20 светодиода.
woodoman- доста по трудно ще е да се сложат и толкова много фотодиоди! _________________ Дървени щори |
|
|
 |
woodoman Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 13:56 Заглавие: |
|
|
Извинявам се май не съм догледал както трябва. Наистина се исползват микроконтройлери. Ще се опитам да измисля нещо. Ако имате и друга информация поставетея в темата за да мога да се ореантирам. Наистина ефекта е готин и може да се постигне нещо. _________________ Нека да си помагаме взаимно. Защото ако не си помогнем ние няма кой да ни помогне. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 17:09 Заглавие: |
|
|
| Възможно е и сензорите да са за електростатично поле,отворени гейтове на полеви транзистори.... |
|
|
 |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 27, 2008 20:36 Заглавие: |
|
|
Stoy40 - мисля, че си най-прав, защото преди време гледах подобна дивотия монтирана под една тениска.... _________________ Всичко е ток и жици. |
|
|
 |
|