| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivcho_k Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:22 Заглавие: SEG ct2536 губи верт. синхронизация |
|
|
Шасито е изпълнено с ta7698 и ta7680 saa1293. Знам че проблема с вертикалната синхонизация и хрночен при тези шасита. Проявява се само на някои програми. Сменях кондензатори, МЧУ, Ta7698 и тример за верт. синхронизация. Освен това при свален кабел на антената изображението е бяло а не със снежинки. Друг проблем който повече ме притеснява е че телевизора гасне и минава на стенд бай 5 мин. след включване. Някакви идеи най вече за стенд бая тъй като проблема със синхронизацията го ограничих приемливо.
Благодаря!
Последната промяна е направена от ivcho_k на Сря Апр 16, 2008 12:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:25 Заглавие: |
|
|
Проблема с 5-те минути най-вероятно е свързан с невярна опция и/или липса на сигнал към съответния крак.
Но за да е по-ясно трябва да си признаеш версията на 1293?
Какво пише след това?
Друг е въпроса, че и при така описан другия проблем е напълно възможно двата проблема всъщност да са един и същ ако сигнала за "наличие" на програма се формира от кадровите и хоризонталните синхроимпулси. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:28 Заглавие: |
|
|
| SAA1293a-03 |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:39 Заглавие: |
|
|
Има опция с помоща на която този "ефект" може да бъде изключен, но тогава при липса на програма няма да се изключва след 5 мин.
Така, че огледай какво става на 28 крак ако не се лъжа (ще погледна, но мисля че беше той входа).
Edit: Не бъркам. Това е крака. Активното ниво е високо. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:48 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Има опция с помоща на която този "ефект" може да бъде изключен, но тогава при липса на програма няма да се изключва след 5 мин.
Така, че огледай какво става на 28 крак ако не се лъжа (ще погледна, но мисля че беше той входа). |
На 28 крак (v triger in) има импулси с леко изрязан връх. Мисля че са добре.
Но мисля да опитам с опцията. Да НЕ би да е ОТ СЕРВИЗНО МЕНЮ.
Последната промяна е направена от ivcho_k на Сря Апр 16, 2008 12:51; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:50 Заглавие: |
|
|
Не са добре!
Трябва да имаш постоянно ниво при наличие на програма и проблема ти е свързан със синхроимпулсите.
Оправи ги тях и нещата ще се оправят. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 12:59 Заглавие: |
|
|
| Ако съм разбрал правилно при наличие на програма трябва да има постоянна съставка на 28 крак. При мен еоколо 0.5 волта |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 13:08 Заглавие: |
|
|
Не!
При наличие на програма трябва да имаш на този крак високо постоянно ниво близко до 5В.
Педи този крак вероятно има транзисторче (едно или две), а неговата база интегратор в който трябва да влизат вероятно хоризонтални и вертикални синхроимпулси. Интегратора е такъв, че при нормална картина да имаш това което писах по-горе.
Цялата тази "галимация" може да е реализирана и по друг начин и затова ти писах да огледаш какво (и от къде) има навързано на този крак.
Можеш да го откачиш и твърдо да го "опънеш" към петте волта, но това няма да реши проблема и телевизора няма да се изключва сам като изчезне програмата.
П.П. И за нов отговор има бутон . Не използвай постоянно Quote (цитат). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 13:25 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отзива ще се насоча около 28 крак. |
|