| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nik_popov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 11:51 Заглавие: Samsung WZ32Z306T кинескоп |
|
|
Здравейте колеги, моля за съвет как да постъпя.
Преди две години и два месеца си купих посочения в заглавието ТВ.
Преди около два месеца му изтече гаранцията и както обикновенно се случва киното взе да "умира".Зеленият цвят постепенно взе да омазва а от няколко дни сработва защитата и изключва.
След направената диагностика е сигурно,че проблема е в кинескопа.
Ужасно съм ядосан, тъй като мисля че един кинескоп трябва да поработи поне 10 години при нормална експлоатация.Според вас има ли шанс да пиша до Samsung или до K&K? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 12:03 Заглавие: Re: Samsung WZ32Z306T кинескоп |
|
|
| nik_popov написа: |
Според вас има ли шанс да пиша до Samsung или до K&K? |
Според мен-никакъв...След излизане на даден продукт от гаранция след срок по-голям от 2 години нито производителя,нито вносителя не носи някаква отговорност за поддръжката Някои производители дори трият техническата информация от официалния си сайт след като преценят,че дадено шаси е морално остаряло например Продават се все по-големи боклуци,изградени от още по-големи боклуци и това е резултата...пусни си в другия раздел една тема че търсиш 32" кинескоп,може да изпадне нещо относително евтино.Естествено трябва да можеш да го монтираш,да му оправиш сходимост и геометрия.Ще се справиш ли? _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
nik_popov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 12:11 Заглавие: |
|
|
Благодаря за мнението.И аз мисля, че няма шанс.
Ще опитам да потърся кино втора ръка. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 14:13 Заглавие: |
|
|
| Абе тропни го по стъклото на шииката с дръжката на отвертката ,ако се оправя може да се опиташ да го сложиш наобратно с дупката на лалето надолу,може и да поработи.Освен това аз успях един Филипс да пукна с кондензатор 1микро на 630 волта свързан към зеления катод и решетка,като от ускорението го зареждах с 1Мом резистор на катода,след 3-4 изстрела се очисти.Но всички тия експерименти са отчаян опит,който може да доведе до по големи бели.... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 03, 2008 17:12 Заглавие: |
|
|
Ако е закачил към G1 -това е начина ,прегаряне на доп.точка.
Ако е към отоплението -навиваш 2-3 нав. на TXO и го отделяш галванично. |
|
|
 |
|