Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем след ъпдейт на биоса на лаптоп...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bey0nd_g0dlike
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 15, 2008 10:29    Заглавие: Проблем след ъпдейт на биоса на лаптоп... Отговорете с цитат

Проблема е следния... опитах да ъпдейтна биос-а на Fujitsu-Siemens Amilo L1300. Версията до момента беше 1.06 и аз пробвах да го ъпдейтна до 1.13 през windows-а /с това - BIOS Windows Flash (EXE) - AMILO L1300/. На 99% даде някаква грешка и излезе съобщение, че трябва да го пусна наново, но накрая пак същата грешка. След втората грешка престанах да пробвам и си продължих работа. Но след време се наложи да рестартирам лаптопа, но по време на shutdown процедурата компютъра блокира на 'Windows is shutting down...' и аз го изключих от бутончето. След като се опитах да го пусна отново, той повече не тръгна. Светва единстено лампичката на захранването и на Wireless-а. Монитора изобщо не светва. Като сложа диск в cd-то, се чува че го завърта. Биоса e AMI. Отворих лаптопа и му извадих батерията на дъното за около 3-4 часа, но нищо, пак не иска да тръгне. За жалост чипа е запоен, така че не мога да му сложа друг за да го подкарам. Казаха ми, че проблема може да се реши само с програматор. Вярно ли е това? Моля ако има идея да сподели. Sad

Подобна тема във форума на фирмата

Извинявам се ако съм сбъркал раздела.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mihal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Лясковец

МнениеПуснато на: Чет Май 15, 2008 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

най сигурно се ъпдейтва биоса през DOS...през Windows-a може да стане някой гаф,а за чипа носиш лаптопа в сервиз смъкват ти чипа и го пишат
,има вариант с флопи ако не си скапал boot block-a понякога става
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юни 12, 2008 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси за отзива. Лаптопа е оправен, благодарение на PSP Computers.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети