|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 05, 2008 8:55 Заглавие: Проблем AKAI CT - G205D |
|
|
Колеги този телевизор е ударен от гръмотевица и след обстоен преглед констатирах следните неизправности:
-изгорял стабилизатор 7805 за 5В ,захранващ паметта процесора .Най лошото е че по веригата за 5 волта има изгърмели пътечки.Около проца има 5 изгорели диода които са в комутациите около проца.Повреден чип секам декодер TDA8395P,избил транзистор Q208 който взема сигнал мисля AFT от проца.Диодите които са гръмнали са :D111,D112,D114,D206.Към момента съм констатирал тия повреди ,вероятно и проца CTV222S.PRC1 е изгърмял заедно с паметта 24C01 , а относно видеопроцесора засега немога да кажа TDA8362 S7.От нета намерих схемата на CT-G215 шаси CA2 ,ама констатирах доста различия както в елементната база така и в номерацията. Моля някой колега ако има точната схема на този модел да ми я прати на поща [email protected] .Усещам че доста ядове ме чакат с тоя телевизор но реших да се захвана все пак:-) ако имате и бинче за модела няма да се разсърдя да ми пратите понеже паметта също вероятно е изгърмяла. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 07, 2008 23:54 Заглавие: |
|
|
Паметта се слага празна за този процесор.Запис не ти трябва.Но като гледам ремонта много ще набъбне като цена.TDA 8362 вероятно и тя е гръмнала За съжаление схема на този модел нямам.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 08, 2008 4:19 Заглавие: |
|
|
В фаилообменика като G215 я тегли ,но качеството е зле . Успех в начинанието . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|