|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
todbt Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 16, 2008 22:56 Заглавие: Звук на 6,5 MHz, Kak? - Portable Sony FD-42E |
|
|
Здравейте,
Наскоро си купих портативно телевизорче Sony FD-42E, но не съобразих, че родната телевизия все още излъчва звук на 6,5MHz(OIRT), а не на 5,5MHz(CCIR). По принцип отбирам от електроника, но радио-то не ми е силната страна.
Отворих приемника и открих къде е филтъра за звука, на който ясно си пише 5,5. Първото нещо, което се опитах да направя е да поставя паралелно на него такъв на 6,5MHz(както съм чел по форуми), но уви не се получи . Просто шумът се заглушава, но звук така и не се появява. Дотук ми стигат знанията - признавам си.
Бих искал да помоля сърдечно вас, майсторите от форума да ми помогнете за разрешаване на проблема или евентуално да ме насочите какво бих могъл да направя сам, а може и да ми препоръчате някой добър майстор по старата техника, защото телевизорчето е от 1985 година. Същото като това от филма "Rainman", което носи съсъ себе си Дъстин Хофман . Взех го от ebay в много добро запазено състояние и искам да си го използвам пълноценно. За съжаление, дори и след яко търсене, не успях да намеря никаква принципна схема за него
Благодаря ви предварително!
Тодор. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 0:38 Заглавие: |
|
|
| Принципна схема едва ли ще е нужна на някой опитен майстор.С допълнителна платка 5,5-6,5 и смяна на ПАВ филтъра който вероятно не пуска 6,5.Щом е от 1985 значи няма да е нужен дъмп или сервизен режим.Зор ще е само ако ПАВ филтъра е изграден от обикновени филтри с кондензатори.Карай го в сервиз там ще ти кажат. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|