Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за колони
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
karrlito
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 19:34    Заглавие: Помощ за колони Отговорете с цитат

Значи имам 2 колони по 25 вата 4 ома които са със скъсани мембрани но работят и искам да ги оправя. Дали има някъде магазин за поправка или за купуване на мембраните.Прикачил съм снимка за да се види по точно проблема. И вторият ми въпрос е свързан с усилването им. Имам subwoofer : http://19178.stantek.com/ към който съм ги свързал. Дали ще има някакъв проблем? И третият ми въпрос е свързан с subwoofera. Капакът за отваряне на кутията се намира точно зад subwoofera и когато има по голям бас почва да вибрира и да дразни. Та въпросът ми е дали може с вата да се покрие вътрешната му страна за да не дрънчи или по някакъв друг начин да се оправи. Sad Ако някои има отговор поне на 1 от въпросите ми моля да пише. Извинявам се че написах всичко в 1 тема.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 19:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей и добре дошъл във форума.
Това което ти е скъсано се казва Гофра а не мембрана. Такива гофри можеш да намериш в магазин в който продават тонколони и принадлежности за тях. Само трябва да съблюдаваш размера им да съвпада със този на колоните ти. Също така много трябва да внимаваш ако смяташ да ги лепиш ти защото центровката трябва да е много добра.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
karrlito
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 19:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Доста магазини обиколих всички казват че не знаят къде може да се намерят.А ако успея да купя с какво лепило да ги лепя.
Върнете се в началото
krisko92
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 20:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е ли по-добре да си вземе нови говорители момчето? Работата е доста пипкава, за да се извърши в домашни условия и да стане както трябва.
Върнете се в началото
karrlito
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 12, 2008 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако си взема майка ми постоянно ще ми натяква че харча пари за глупости и че имам хиляди колони в нас ако не ги направя ще си ги слушам така.
Пишете и за другите въпроси плс. Sad
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юли 13, 2008 2:22    Заглавие: Отговорете с цитат

1.Не е толкова лесно да се смени трептилката и да стане като хората.По-добре купи нови говорители.
2.Виж какво съпротивление пише на изходите на субуфера-да не опукат стъпалата като набримчиш Цеца Величкович на мах.
3Ами подложи си някакво парче вата след като те дразни.Няма проблем.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
karrlito
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 13, 2008 9:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Колоните ги включвам на изходите на малките колони на събуфера а те са 12 вата. Големите колони са 25 вата. До сега съм слушал с едни респром стари които са 6 вата. Ако изходите са с повече ватове кое може да изгори колоната или усилвателя? Confused
3.Капака на събуфера при работа се загрява и ако сложа вата дали няма да се загрява повече или да не се запали нещо не знам. Sad
Върнете се в началото
Astor
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 13, 2008 11:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук http://www.bgaudioclub.org/forum/index.php?sid=c4605d1d2da50df6dce4cb82729d8644
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юли 13, 2008 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Заеби мощността.Прочети отзад на изходите за озв.тела с какъв импеданс е оразмерен да работи субуфера.Ако капака е твърде близо до радиатора с крайните,вата не е желателно да се слага.По-добре е ако има възможност да се обканти с гумена лента или нещо подобно.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 13, 2008 21:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е толкова сложно да се заменят едни гофри,напротив елементарно е ако знаеш как да го направиш!Пиши на лични ако решиш да ги правиш сам,ще ти помогна
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети