|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
audiofen Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 1:45 Заглавие: Радйоуправление на реле. |
|
|
Здравейте търся някаква схема на радйоуправление на реле. Тези който намерих в интернет не ми харесаха. Можете ли да ми помогнете с някаква схема, обаче да не използва скъпите радиомодули, който се запояват като хибридни платки. Мислех си за радиомодул от децка количка, обаче така и не намерих подходящ. Целта е следната. Когато се подаде сигнал релето да щракне, когато сигнала изчесне релето да се върне в първото си състояние. Може и да е с пик контролер. Когато получи сигнал релето да щракне и да се върне пак когато е получило отново сигнал за малко. Няма значение дали естотата ще е кодирана или не. Само ще ви помоля да е някаква, която сте сигурни, че работи и няма проблем с пускането, че правих едни но не тръгнаха. А сигнала няма значение на каква честота е. Става въпрос за разстояние около 50 100м.
Пиши като хората де |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 10:33 Заглавие: |
|
|
Иди до конрад  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 17:27 Заглавие: |
|
|
Отиваш в близкия магазин от типя на метро/практикер и т.н. и си вземаш безжичен званец за входната врата!Помолваш ги да ти отворят предавателя(бутона в случая) и гледаш дали има пав филтър на 433МХз!Метален като аспиринче на размери и пише 433 на него,гледаш дали има един чип с 16 или колко бяха крачета не помня..И вземаш него!Защото има сега някакви варианти с по 3 транзистора и някакъв кварц като за часовник ама нямат грам кодировка което е недопостимо!Аз ползвам масово такива у-ва само им слагам евентуално по някой друг транзистор за усилване на предавателя и по 1 транзистор по схема обща база с ЛЦ филтри на входа за 433МХз за по висика чуствителност както и по стабилна работа на приемника(приемника е от типа свръхрегенативен както някой ги наричат с един транзистор който играе ролята на всички неоходими възли за един приемник) но като няма предусилвателно звено независимо с какво усилване е не достатъчно стабилен + по една външна антенка!Макар, че за твоита цел дори е идеален.От количките с дистанционно масово са на 27МХз,35 или 40-49 и доста от тях нямат кодиране,което те съвтвам да не го пренебрегваш!В заключение да кажа, че ползвам такива линкове от години на по 600метра и съм нямал никакви проблеми но напоследък се орентирам към хибридните модули..15лв бройката какво му плащаш?А званеца е някъде там пак....
P.s. И незабравяй каквото и да направиш.... от схемите да им подаваш стабилизирано и добре филтрирано захранване!И по възможност екранировка на викочестотните звена! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Юли 26, 2008 2:41 Заглавие: |
|
|
Тъй като няколко човека ме питаха за това как става мода и като цяло за безжичните званци....Днеска т.е. то вече почти 04.. значи вчера купих от метро един за 13лева като го отворих и неможех да повярвам, имаше си кодер-енкодер... на приемника имаше 2 транзистора вместо един както ги правеха преди..99% беше смд монтаж и като цяло за цената си просто нямаше равен и излиза много по евтино от колкото да си купиш 2 хибридни модула имам предвит приемник-предавател 433MHz.Тия дни като съм по свободен ще пусна снимки на оргинала и после моднат вариант за по голям обхват!Надявам се да помога на хората който се интересуват от това....  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|