Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на комутатор за WV PASSAT

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rbd72
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Юли 27, 2008 7:51    Заглавие: Търся схема на комутатор за WV PASSAT Отговорете с цитат

Привет!Колата е 94г. 1.8 моноинжекция.Управлява се от датчик на хол.Търся изпитана схема на такъв комутатор(да не откривам топлата вода). Искам да налепя нещо аз. P.S.Неговия го изгориха при поставяне на алармата,следващото менте изкара 1 година.Мисля , че Golf 3 имат същите.При нужда ще кача снимки.Благодаря за вниманието!
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 27, 2008 9:04    Заглавие: Re: Търся схема на комутатор за WV PASSAT Отговорете с цитат

rbd72 написа:
Неговия го изгориха при поставяне на алармата

Laughing Laughing

Може ли да обясниш по какъв начин стана това за да не допускаме подобни грешки?
rbd72
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Юли 27, 2008 21:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Блока с предпазителите висеше на проводниците(беше свален).Демонтираха старата аларма,проводници се опряха и окъсиха в блока с предпазителите.След което автомобила спря да пали.Дали е било това причината или съвпадение не знам.Сменихме комутатор и всичко се оправи. P.S. За съжаление дори и аз не съм безгрешен Smile ,може би Вие не грешите?
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 28, 2008 5:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Достатъчно е ПРЕДИ ВСЯКАКВИ РАБОТИ по автомобила свързани с двигателния отсек и купето ДА СЕ ОТКАЧВА минусовата клема на акумулатора!

Леден съм ставал като видя как някой сменява стартер, генератор, ангренажен ремък или реже наред жици, а акумулаторът гордо си стои закачен на мястото. Сега само е изгорял комутатора. Следващият път ще се подпали колата или ще тръгне и ще смачка нечия глава.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети