| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 16:30 Заглавие: Какъв PIC прогрматор да си направя? |
|
|
Все още нямам опит с PIC, само с АТ89XXXX.
Ако можете да ми кажете за някоя по-универсална схема за програматор, която да програмира максималан брой PICове. (в смисъл има поддръжка на възможно най-много от членове на PIC фамилията микроконтролери).
За сега съм се ориентирал към PROPIC 2. Добър ли е?
Разбрах че се управлява от IC-PROG, само не знам дали работи под Windows XP? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 18:35 Заглавие: |
|
|
Недеи да правиш PROPIC2 ГОЛЯМА Е БОЗА ЗА НИЩО НЕ СТАВА.
Малко съм лаконичен с отговораси, но се загледай по добре в схемата и сам ще разбереш защо казвам така.
За кои серии PIC искаш да правиш програматор 12 и 16 предполагам ??? _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 18:37 Заглавие: |
|
|
| Най-доброто решение за PIC е JDM програматор, като този в страницата на млад констуктор...Ако искаш пиши ми лично съобщение, ще ти пратя моя, малко подобрена схема. И огледай хубаво темата за PIC16F84 тука във форума, прочети внимателно какво съм написал... |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:47 Заглавие: |
|
|
| Правилно предполагаш - 12 и 16. Но ако поддържа и известно количество EPROMове например, също няма да е лошо. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:48 Заглавие: |
|
|
| sparky написа: | | Правилно предполагаш - 12 и 16. Но ако поддържа и известно количество EPROMове например, също няма да е лошо. |
Ами да де, даже мотороли, атмели, интели, памети всякакви (е без големи flash-ове от сорта на 28FXXX)  |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:54 Заглавие: |
|
|
Моя поддържа 24ХХ, 93хх, 25ххх, SDA25xx, SDE2506 , GRN, XC24C...и пр. Включително е комбиниран с RS232 и RS485 трансивър. Няма такъв програматор...  |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:57 Заглавие: |
|
|
| на мен този на МК ми харесва(с него съм програмирал единствено PIC16F84A), но си има възможност за програмиране на 12ххх и 16ххх(flash вариантите им); на atmel, и разни EEPROM-и. А ако си направиш приставка може би ще може да се програмират и други мик.конт. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:58 Заглавие: |
|
|
Забележка: Неприятно е да храниш програматора + паметите/процесорите директно от COM-а на компютъра. Оттам можеш да изкараш MAX 20mA ако ползваш DTR и RTS линиите, ама не е препоръчително...на някой дъна просто много главоболия ще имаш... да не говорим че TTL нивата едно с едно нямат общо - едните +-12V, другите +-10V, трети +-7V...Затова и хората са измислили "level converter" като MAX232 Ако питаш мене е по-добре да е с външно захранване.... |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 22:05 Заглавие: |
|
|
Predator_MF, препоръчвам ти да си направиш този програматор да го пробваш. с него съм програмирал хиляди процесори разбира се че както всяка друга схема и тази има недостатъци но повявай ми, предимствата са много повече, а и този програматор програмира почти всички процесори на microchip и сериините EEPROM памети _________________ home studio |
|
|
 |
|