Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Sony KV-29C3D,chassis AE4 - смущения в картината.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vescherry
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 01, 2008 10:35    Заглавие: TV Sony KV-29C3D,chassis AE4 - смущения в картината. Отговорете с цитат

ТВ-то е на отдалечено място и се каня да ходя там.Качвам снимка на смущенията които се появяват в картината,прати ми ги собственика.Смущенията се появяват произволно - при пускане щом захапе цял ден си ги има,друг път при пускане сутрин ги няма и цял ден си кара без да се появяват,значи както си тръгне така си кара цял ден.Линиите са симетрични,диагонално наклонени,като на малката картинка ги няма.Та искам само да питам,дали е някакъв типичен дефект и дали някой се е борил с това,за да съм подготвен,като ида да копам на точното място.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 01, 2008 11:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Спойки в цифровия блок,най-вероятно около паметите на поле.
Трябва да видиш точно как е-това шаси доколкото си спомням имаше версии и с една памет на поле и с повече...може и самите памети да са...електролити в блока също.
Това не е дефект който се отстранява в дома на клиента и съм песемист че с подобно нещо можеш да се справиш "на място"-кажи му до го докара или по-добре ако не иска-не се захващай е моя съвет.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 01, 2008 12:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен това може и да не е дефект .Понякога на тоя модел това смущение се получава когато сигнала е слаб или по силен /от кабела/.Мисля че тоя модел имаше в менюто си "Демонстрация"Пусни го и виж какво прави.Виж и по ниска какво прави ,ако пак е така тогава го рови.
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Пет Авг 01, 2008 15:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледам, че в PIP прозореца няма смущения. Преди 5-6 месеца се борих с такъв дефект. Излезнаха спойки в цифровата платка. По скоро лоша спойка на една съпротивителна сборка с 8 крака, в която никога не се вгледах. За да работя спокойно изведох блока навън с гъвкави проводници.
vescherry
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 02, 2008 7:46    Заглавие: Отговорете с цитат

В режим "Демонстрация" няма забележки,превключен по ниска честота без сигнал - пак има смущения.Благодаря за съветите на всички,явно ще трябва сандъка да дойде при мен,може и да се окаже загубено време.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети