Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

dvd sony
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
auviteh
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2005 21:00    Заглавие: dvd sony Отговорете с цитат

Здравейте всички.Имам следния проблем с това dvd.Оригинални дискове двд,чете без грешка,но при ментетата тръгва стига до някъде и се връща в началото и пак тръгва.Дадоха ми и един диск за проба.
Интересното е ,че спира точно на едно и също место т.е. на примерно
3 минути и 30 секунди.Насочил съм се към оптиката,въртях малко тримера,но проблема си остава.Механиката е почистена и смазана.Оптиката съм я отварял и съм я чистил и от двете страни.Ако някой е имал подобен проблем,моля за помощ.Във АСВО я има,но не знам цената.
DVD SONY NCD-S300
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2005 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Съмнява ме че е оптиката и си мисля че само ще дадеш пари за нова и ефекта ще бъде същия от тези многоброини формати на запис нищо чудно да е проблема от самия диск за възможностите на всяко DVD или подобна система аз се ориентирам по рекламните надписи отпред на лицевия панел кои формати потдържа защото всеки производител се стреми да напише всичко което чете дадената машина досега не са ме потвели Успех ако решиш да сменяш оптиката
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
auviteh
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2005 21:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези дискове преди ги е чела тази система.Не са нови.Това ме навежда на мисълта,че може оптиката да е тръгнала.Не знам никаква идея нямам.
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2005 22:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитай и да поохладиш оптиката със студен въздух докато работи да няма термичен дефект, но той трябва да се проявява независимо от диска вътре И още един въпрос споменатите пиратски дискове пуска ли ги да друго DVD за проба
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
auviteh
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2005 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди си ги е чело същите дискове.А този е бил при шурата и каза че си го чете нормално.
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2005 23:08    Заглавие: Отговорете с цитат

При тази ситуация провери цената на новата и рискувай само да не се окаже че цената на оптиката над половината от цената на цялото изделие
Върнете се в началото
auviteh
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 01, 2005 23:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Да да.Всичко зависи от цената.Кое ще надвие любопитството или парите.
Върнете се в началото
prophet
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: на края на света :-)

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2005 16:26    Заглавие: Отговорете с цитат

auviteh , ако правилно съм разбрал , модела е HCD-S300?
ако това е вярно , включи двд-то , и след като стартира и видиш логото на сони на екрана натисни едновременно mute-stop и завърти усилването на дясно . ще видиш сервизното меню . вземи дистанционото и натисни 4 <emergency histori> . горе в дясно ще видиш колко часа е равотил лазера на двд и сд - напиши ги тук , а и също така първите 2 цифри от всеки ред - това са грешките които са дали лазера и сервото за да видим има ли нужда от смяна на лазера или е нещо друго . от сервизния режим се излиза с ретурн , след което изключи от мрежата за около 10 секунди . не натискаи или променяи нищо друго докато си в сервизното меню, защото може да промениш настроиките и тогава става лошо Wink

<п.с. :оптиката се настроива от тест моде , а не от тримера>
поздрави

сервизното описание е тук http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/13090/sony_hcd-s300.html

Последната промяна е направена от prophet на Чет Фев 03, 2005 17:28; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
JETSERVICE
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Фев 03, 2005 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

здравейте не сам запознат с тези DVD-та,но мисля че проблема не е в лазера.Ти спомена че си почистил механиката,аз те съветжам да смениш и Feed motora(Мотора който движи лазера) и тогава да пробваш с лазер.
Върнете се в началото
auviteh
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 04, 2005 17:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги.Извинявам се много,но вчера нямях интернет.ДВД-то го върнах вчера.Приятелчето си купило ново.На това щял да си гледа само оригинални дискове,докато издаде багажа.Информацията,която ми дадохте ще ми е полезна за в бъдеще.Благодаря на всички.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети