Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

JVC С-21z TXO?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пет Фев 11, 2005 6:16    Заглавие: JVC С-21z TXO? Отговорете с цитат

Здравейте, проблема е следният: При включване на тв всичко е нормално,звук картина, след 5-6 мин. от тхо започват да се чуват много странни звуци при което картината се опитва да се свие във вертикална черта това трае 5-10 сек. след което си заработва нормално но после всичко се повтаря. след не обстоен преглед имам съмнения в тхо. но може и да греша. не се вижда оригин. номер на тхо но това което открих по модела на тв е около 100 лв. и май няма аналог на HR. ако някои знае нещо близко което да мога да насъдя там ще съм благодарен. А може ли проблема да не е в тхо? имал ли е някои подобен дефект?
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 11, 2005 8:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не го прегледаш по обстойно ? Какво става с импълсите на базатакогато започне да прави тези номера ?Вероятноста да прекъсва ТХО-то е по малка отколкото да се сриват по някаква причина генерациите...
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 11, 2005 8:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Или транзистора към ТХО-то и някой кондензатор към колектора му, за лоши спойки например.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
remi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ruse

МнениеПуснато на: Пет Фев 11, 2005 11:20    Заглавие: Отговорете с цитат

колеги-мога да се обзаложа, че не е ТХО.един такъв ме побърка преди няколко месеца.След смяна на ТХО ефекта беше същия.Припоявах го и сменях наред кондензатори.Оказа се в лоши спойки около задаващия генератор.Отвратително шаси....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Фев 11, 2005 14:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Куплунга на отклонителната система виж дали не е нагорял или суха спойка на платчицата,ако има такава (на отклонителната система)
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пет Фев 11, 2005 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето това по долу беше дискотирано преди около месец

ТХО проверка

Колеги като гледам че всички писахте по нещо реших и аз да помагам но гледам че Sunny не пише какво прави а по темата :аз ползвам ТХО от електрон без каскадата естествено свалям старото с кабели си подавам В+ и от изхода на електронското ТХО за колектора на BUхххх ако всичко е наред знаете как се проверява на изхода за каскадата

Има един начин за проверка коментиран по форумите Вземаш изправно захранване от Електрон 380 запояваш два проводника единия преди диода на +130в другия намаса тезо два проводника се запояват към навивката +В и колектор . Също така връзваш лампа на кондензатора за +130в ако ТХО е изправно при включване лампата свети

Пробвай по тези два метода при мен дадоха резултат особенно този с Електонското ТХО.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Съб Фев 12, 2005 0:00    Заглавие: Re: JVC С-21z TXO? Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Здравейте, проблема е следният: При включване на тв всичко е нормално,звук картина, след 5-6 мин. от тхо започват да се чуват много странни звуци при което картината се опитва да се свие във вертикална черта това трае 5-10 сек. след което си заработва нормално но после всичко се повтаря. след не обстоен преглед имам съмнения в тхо. но може и да греша. не се вижда оригин. номер на тхо но това което открих по модела на тв е около 100 лв. и май няма аналог на HR. ако някои знае нещо близко което да мога да насъдя там ще съм благодарен. А може ли проблема да не е в тхо? имал ли е някои подобен дефект?

Колега, на този модел ТХО-тата НЕ ГОРЯТ. Търси дефекта навсякъде другаде, но не и в ТХО-то. Презапой целия телевизор и проблема ще се реши.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Съб Фев 12, 2005 0:15    Заглавие: Re: JVC С-21z TXO? Отговорете с цитат

веднага ти отговарям, защото ми се е случвало много пъти. дефектен ти е кварцовия резонатор / оранжев на цвят 503 f /. ЧЕРГАРОВ ПАЗАРДЖИК
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Съб Фев 12, 2005 3:12    Заглавие: Re: JVC С-21z TXO? Отговорете с цитат

Anonymous написа:
веднага ти отговарям, защото ми се е случвало много пъти. дефектен ти е кварцовия резонатор / оранжев на цвят 503 f /. ЧЕРГАРОВ ПАЗАРДЖИК

При мен в повечето случаи се е оправяло с презапояване на споменатия от теб кварц, но последния път ми се наложи да презапоя почти цялата платка. Едно е сигурно - че ТХО-то на тези телевизори е желязно!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Съб Фев 12, 2005 15:49    Заглавие: Отговорете с цитат

за по сигорно смени кварца.че еди такъв ми се върна рекламация и клиента орева орталъка.все на такива щесе падне.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети