Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Microchip PIC 16C84 за аларма Paradox Esprit 727

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
varbanov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Сеп 07, 2008 23:10    Заглавие: Microchip PIC 16C84 за аларма Paradox Esprit 727 Отговорете с цитат

Здравейте,
Имам тази аларма инсталирана и свързана, но за съжаление не знам инсталаторския код, както и нито един потребителски.
Инсталаторския код не може да бъде ресетиран посредством джъмпера на платката, та бих искал да попитам какви са ми възможностите и може ли някой да ми съдейства?

Има ли възможност само да се прочете инсталаторския код (което би било повече от достатъчно в случая)?

Трябва ли да препрограмирам целия ЕЕПРОМ или може замо да се смени съответната стоиност на адреса в паметта който отгваря на инсталаторския код?

Ако е защитен по някакъв начин чипа може ли да не е възможно прочитането и респ. препрограмирането.

Има ли някой дъмп на съответната програма - версията на софтуера е 3.3

Ако някой може да съдейства със програматор, тъй като аз нямам съм склонен да си платя за услугата.
Благодаря ви предварително.
capitani
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 10, 2008 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж тези
Цитат:
“Блокиране на инсталаторския код”: (адрес “37”)

Номера на адреса в паметта за тази възможност е “37”. В режим на програмиране, когато е въведен адрес “37”, статуса на “блокиране на инсталаторския код “ се показва от клавиш 1. Функцията може да се модифицира чрез този клавиш.

Клавиш [1] свети: Системата се връща към фабричния код след нулиране.

Клавиш [1] не свети: Инсталаторският код е блокиран (няма да се върне към фабричния при нулиране). Важно: Ако блокирането е активирано и новия код се забрави или изгуби, няма начин системата да влезе в режим на програмиране. Панелът трябва да се върне в PARADOX за нулиране. За тази услуга се заплаща.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 11, 2008 9:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
В режим на програмиране, когато е въведен адрес “37”

Проблемът му обаче е, че неможе да влезе в режим на програмиране.

А не си ли помислил за нов микроконтролер за 14 лева?
Аз съм си купувал, версия 2,1.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Сеп 11, 2008 13:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Четете инструкцията. Освен джъмпера трябва да се изключат и захранванията. Като е блокиран - ще се налучква.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Сеп 11, 2008 20:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма ли да е по-лесно да си потърсиш платка втора употреба? Няма начин някой от колегите да няма..
varbanov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 11, 2008 10:08    Заглавие: Отговорете с цитат

tchav написа:
...

Няма проблем за това обаче проблема е че този контролер после трябва да му кача програма в епрома каквато за съжаление нямам. Има вариянт да препрограмирам и този контролер който имам като сваля програмата от него. Но нямам програматор за това помолих някой за съдействие който има програматор - срещу заплащане да смъкнем бин-а и след като го модифицираме да го качим пак за съжаление никой не се отзова Sad

Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста Exclamation И на теб ли изрично трябва да ти се обяснява с кой бутон се отговаря Question
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Окт 11, 2008 10:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако прочетете отговора ми отново, по-внимателно, ще разберете че съм купил зареден с версия 2.1 микроконтролер.
Няма вариант да си препрограмирате сегашния, нито да го прочетете.
varbanov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 13, 2008 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

tchav написа:
Ако прочетете отговора ми отново, по-внимателно, ще разберете че съм купил зареден с версия 2.1 микроконтролер.
Няма вариант да си препрограмирате сегашния, нито да го прочетете.

Ок съжалавам колега пропуска е мой наистина. Това е добър вариянт ще споделиш ли от къде закупи въпросния контролер?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети