Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет и помощ за Интегрална Схема

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
golbez
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 24, 2008 18:55    Заглавие: Съвет и помощ за Интегрална Схема Отговорете с цитат

Здравейте приятели Smile

От известно време търся на пазара една ИС и нещо я няма , даже почвам да се чудя дали това под което име я търся е истинското.

Та в една схема от нета се използва ИС с това име : Tx-2B и съответно във другата схема Rx-2B. Обаче в който и магазин да попитам ме питат от къде съм взел тези ИС.

И се чудя дали това им е цялото име и дали се намират в България.
Даже търся и тяхни два аналога и тях ги нямат Very Happy .

Моля ви помогнете с каквото можете, всякаква информация ще ми е от полза.

Мерси Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Сря Сеп 24, 2008 19:35    Заглавие: Re: Съвет и помощ за Интегрална Схема Отговорете с цитат

Интегралите са комлплект съответно кодер и декодер,позволяват 5 команди.Могат да работят както с модул на радио канал,така и с инфрачарвени лъчи-разликата е само в свързването.Интегралите в бг няма да ги намериш по магазините аз ги търсих 2 години!И затова преди купувах на едро бракувани играчки с дистанционно където този чип се намира под-път и над път.Но вече немога да вземам всичко хубаво си има краи Sad Можеш да пробваш да поръчаш от китаиски магазин онлине но там се изисква бройика и ако има други желаещи освен теб и мен може да се направи групова поръчка както напоследък се прави по много форуми.Или да си купуваш колички с дистанционно и да ги вземаш от там.Можеш да помислиш за вариант с PIC процесор който според мен е по-надежден и по-гъвкав!Успех
golbez
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 24, 2008 19:58    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси много.

Ми аз съм навит да си ги поръчам/е от китай но малко ме затруднява начина на плащане.(незнам как да ги платя).
Иначе от къде си си взимал бракувани колички? Smile.

А за PIC процесор предполагам че е по-добре , но вече имам схема по която работя и незнам как точно да я променя, а и ако трябва някакво програмиране на това нещо незнам как ще го направя. До сега не съм се занимавал с PIC процесори.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети