| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vmax Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 28, 2008 18:18 Заглавие: Проблеми със зареждането на Siemens S65 |
|
|
Здравейте, имам странен проблем с батерията на Siemens S65, или по скоро проблема мисля е със самият телефон. Батерията вместо да се зарежда се разрежда Пробвах и друго siemеns зарядно и ефект пак нямаше. Зарядните са пробвани на друг телефон и си работят нормално. Не знам дали зарядното на S65 е с нещо по специфично, понеже имам големи съмнения, че това с което дойде телефона не е оригиналното. Другото зарядно с което е пробван е от M55 или А65. При включване на зарядно телефона си индикира че се зарежда и всичко изглежда нормално, но на напрактика батерията се разрежда Някой срещал ли е подобен проблем, на какво може да се дължи и може ли да се отстрани  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elenizori Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 28, 2008 20:04 Заглавие: сименс |
|
|
| Мисля че този телефон имаше в менюто опция при която се прави пълен разряд и след това заряд на батерията. Даже намерих тази функция при МТ 50 (бат. поддр.) виж дали не е включена. Може да има друг проблем, но това поне лесно се проверява, ( меню - настроики-телефон- бат. поддр.). |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 28, 2008 21:23 Заглавие: |
|
|
elenizori, подобна поддръжка на батерията е възможна (дори когато я има) само в случай, че батерията е NiMH!
При Li-еви батерии в различните им разновидности - не работи (и си казва).
В случаите когато е активна, заряда няма да се включи докато не се изпразни батерията до необходимото ниво, като за целта телефона "включва допълнителни консуматори". |
|
|
 |
Vmax Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 28, 2008 21:51 Заглавие: |
|
|
Подобно меню липсва, предполагам защото телефона принципно си е с Li-Ion батерия и няма необходимост от подобно нещо. В крайна сметка, дори и след пълното разреждане на батерията, телефона не я зарежда. Проблема долу горе се ориентирах къде може да е, а именно в тези транзистори :
 |
|
|
 |
Vmax Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 30, 2008 15:43 Заглавие: |
|
|
Все още не съм успял го накарам да се зарежда телефончето Почва да ме съмнява резистора R1344. От изводите 8 и 7 на V1305 до единият извод на R1344 има връзка и от извод + за батерията до другият извод на резистора също има такава, но между двата края на резистора няма. Резистора е само с 0,15 ома съпротивление и би трябвало зумерчето на мултицета който имам да сигнализира връзка при допиране двата края на резистора или поне да отчете съпротивлението му . Ако резистора е прекъснат обаче дали биха били такива симптомите? То е ясно, че няма да зарежда батерията ако е прекъснат, но дали ще я изхабява. Не съм много наясно с нещата и принципна на действие Правилни ли са ми расъжденията или греша тотално. |
|
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 01, 2008 7:47 Заглавие: |
|
|
Ами R1344 ти е точно резистора който играе ролята на токов сензор, най-вероятно е прекъснал поради високия ток протекъл през него при зареждане, няма какво да се чудиш - сменяй го и пак ще си в джаза  |
|
|
 |
|