Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

USB dongle. Как се управлява?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 27, 2008 15:45    Заглавие: USB dongle. Как се управлява? Отговорете с цитат

Трябва ми да си направя няколко устройства които да могат да изпращат информация през BT. Не ми трябва пълноценен стек, а само RS232 или PIM. Има ли готов чип който да може да изпълни тази задача? В заглавието съм написал USB донгъл, защото това ще е най-евтиното решение за BT частта.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 27, 2008 17:31    Заглавие: Отговорете с цитат

FTDI имат едни чипове - интерфейсни конвертори USB/RS232 или USB/ала-Центроникс. Аз съм ползвал втория с добър успех. Минимум външни елементи, няма нужда даже от Еепром, и си идват с техни драйвери да си приказваш с устройството.

Комет ги представляват тука, цените не са особено ниски но за малък "тираж", и като вземеш предвид колко малко външна логика трябва, вероятно ще ти излезе сметката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пон Окт 27, 2008 18:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Под BT, Bluetooth ли имаш предвид? RS232 само TX и RX ли ще ползваш. Или искаш да се ползва на лаптопи които нямат COM порт.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 27, 2008 19:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Да. Блутут. Не става въпрос за лаптопи а за серия малки устройства които през определено време пускат Бийм по PIM сървис на сдвоеното устройство. Не знам дали чиповете на FTDI могат да работят като мастър. Т.е., тук най-малкият проблем е USB управлението. Трябва чип с протоколен стек, който да може да се сдвои с устройството и т.н.

P.S.Малко неправилна идея съм подал. Или RS232 или OEX Push. PIM не става, че трябва да се заменя протоколния стек на визуализиращото устройство.
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Окт 28, 2008 16:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Сори, не съм те разбрал правилно значи. Няма да ти свърши работа серията на FTDI - те са за устройства, не за мастъри (т.е. хъбове).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Вто Окт 28, 2008 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

До сега не съм имал проблем с FT232 да направя преход USB- COM за какваото и да е. Протоколи 485 422 също работят идеално с подходящия интерфейсен чип. По-нататък с блутут не съм си играл. Вече дали ще е master или slave си зависи от софтуера и комуникацията.
До колкото разбирам на теб комуникацията bluetooth -UART ти е проблема. Наскоро едим ме караше да му хвърлям данни от RS232 на 50 метра по въздуха. Бях се загледал в това от комета:
http://home.comet.bg/datasheets/Sena/ds_parani_esd1000.pdf
Обаче е скъпо и като разбра цената клиента се отказа от bluetooth-та Smile Реших му мача по друг начин.
Но ти ако държиш на bluetooth може да си поиграеш с него. Поне така съм разбрал твоя проблем.
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 28, 2008 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Намерил съм каквото ми трябва. TinyOS. Да завали снега и го почвам.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети