Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какво ще кажете за този захранващ блок?!

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ge6a_kj
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Сря Дек 17, 2008 21:59    Заглавие: Какво ще кажете за този захранващ блок?! Отговорете с цитат

Здравейте!Бихте ли ми казали дали си заслужава да се сглоби този захранващ блок http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=188&products_id=10728 .Искам и друго да попитам:Как се връзват ето тези индикатори http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=231_235&products_id=11800 (от този тип).Могат ли да се вържат направо на изходното напрежение на този захранващ блок примерно и да си показват следователно волтовете и амперите.
Благодаря Предварително!
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Дек 17, 2008 23:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Съдейки по втория ти въпрос-за индикатора-ти си в началото на пътя!Захранващият блок си струва да го сглобиш,ако си решил да се занимаваш с тоя занаят.Не съм сигурен обаче дали ти стигат знанията.Все пак ще има трансформатор,който се включва в мрежата-опасно си е!Прецени сам!Колкото до индикатора-това си е само "лампичката".Той трябва да се включи в подходяща схема и т.н.Жокер:в КОНРАД продават на съвсем сносни цени цифрови волтметри,които ще ти свършат работа.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
гошо
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 17, 2008 23:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бих казал че е добър относно късо на изхода примерно
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 18, 2008 2:49    Заглавие: Re: Какво ще кажете за този захранващ блок?! Отговорете с цитат

ge6a_kj написа:
Здравейте!Бихте ли ми казали дали си заслужава да се сглоби този захранващ блок http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=188&products_id=10728

А сигурен ли си, че ти трябва захранващ блок?

Аз съм "активен потребител" Smile на поялника и духалката, имам 'лабораторен' блок, и само събира прах!

Установих, че ако ще правя 'нещо', по-добре да си му направя захранване като за самото него (едно или двуполярно, или повече, линейно или просто импулсно - според зависи!)

Някои хора си ползват захранващите блокове да подават определено напрежение при експериментиране на налепени схеми. Аз за целта имам една платка с два ОУ, два тримера, и размер общо 20 квадратни сантиметра Very Happy Very Happy която ми пести място на бюрото и върши същата работа.

А съдейки по думите ти, наистина си 'в началото на пътя' някъде. Защо не започнеш по книга, вместо с конкретен проект? Книги има много в нета, че и на хартия може да се намери с малко повече усърдие...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ge6a_kj
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Чет Дек 18, 2008 11:15    Заглавие: ... Отговорете с цитат

Страшни сте, благодаря на всички!
ПС:Съжалявам за глупавия въпрос, но може ли тук (в този форум) да се заключва тема, когато е приключена?
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 18, 2008 11:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Може.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети