Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

HDMI to HDMI кабел

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Velkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-ж.к.Люлин 3

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 12:54    Заглавие: HDMI to HDMI кабел Отговорете с цитат

Здравейте и Честита Нова Година ! Преди да си задам въпроса към вас искам да ви кажа,че нищо не разбирам от тези HDMI кабели.Значи вчера си купих от "Технополис" HDMI-кабел за да мога да си гледам филми от компютъра на телевизора.Свързах ги и картината е направо "трепач" направо картичка! Но нещо не може да се появи звук на телевизора.Пробвах от всички видове настройки и нищо.Видео картата на PC-то ми е модел Asus 9500GT а телевизора е модел LG 32LG5600 Кабела които го купих е HDMI to HDMI 5метра на фирмата "hama" Казаха ми че този модер кабел поддържа видео и аудио.Дали е вярна незнам и затова се обръщам към вас за помощ. Какво да направя за да мога да прехвърля и звука на същият видео канал??
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 13:00    Заглавие: Re: HDMI to HDMI кабел Отговорете с цитат

До колкото се сещам се слагаше и един кабел от видеокартата към дъното!За аудиото.
Velkov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 13:21    Заглавие: Re: HDMI to HDMI кабел Отговорете с цитат

Извинявай,но ще можеш ли да ми кажеш какъв кабел по точно трябва да добавя към видео картата? И къде на дъното да го включа?
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 13:36    Заглавие: Отговорете с цитат

To enable HDMI audio out function, a motherboard with internal S/PDIF header and the correct connection of S/PDIF cable with graphics card and motherboard are needed.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sanitara16
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Pусе

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 13:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, та значи той кабела може и аудиото да поддържа, но ако видеокартата ти не пуска аудио сигнал няма как да стане.
Не знам как е при теб, но на моя телевизор отзад до единия HDTV вход
имам вход за аудио (стерео жак 3,5мм) и съм закачил едно кабелче от звуковата карта на компа до този вход на телевизора. Wink Wink

П.П. Може и да е от настройките на биос-а или видеото.
При мен видеото не поддържа аудио през HDMI и затова сложих допълнителен кабел.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Velkov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 15:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Да беше прав за този кабел наистина на това се дължи липсата на звук на видео канала.Намерих си в къщи подобен екраниран кабел с две букси-двужичен (Минус и входен сигнал) свързах видео картата с дъното пипнах по настройките на звука и готово.И звук и картина,просто страшно ти благодаря за помощати DJ69VN
!!!!
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Яну 04, 2009 17:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Да гледаш сега със здраве! Smile и се радвай че не си карък като мен!Аз немога да го подкарам мойто Sony през HDMI то и карам на VGA но става само за филми иначе за монитор малко ме дразни.. Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети