Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

DC Електромотор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
MKonstantinov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 19, 2009 16:29    Заглавие: DC Електромотор Отговорете с цитат

Здравейте. Надявам се да съм оцелил точния раздел.
От извесно време се опитам да намеря място/магазин, в който да се предлагат "малки" електромотори 1,5 - 3 V, но все още немога да открия. Звъннах до Комет, а те ме препратиха към http://uk.farnell.com, но и там не успях. Дали някой от вас може да помогне с подобна информация? Не желая да купувам готов продукт (детска ел. количка) и да го разглобявам, тъй като първо искам да се запозная с параметрите, а и ако върши работа ще ми искам бройки.

Извинявам се, че ви занимавам с такива неща, но немога да се справя сам. Благодаря Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Фев 19, 2009 17:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако напишеш от къде си, значително ще улесниш нас-желаещите да ти помогнат! Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
MKonstantinov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 19, 2009 22:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ти кажа докато го писах се замислих, но явно съм забравил Very Happy От София съм. Ще е много удобно да е тук. Ако ли не... Speedy и т.н.

Моля ако някой знае да драсне нещо. Благодаря ви!
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 0:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Conrad ?
Върнете се в началото
zmeios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2009 3:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодарим за коректното обръщение, като начало, и добре дошли във форума! Тук такива неграмотни лумпени идват и питат Smile Smile че на човек да му стане приятно от Вашия тон.

Айде стига спам сега Smile Конрад по принцип внася 'джаджи', които могат да се категоризират като електроника, но не са баш 'електронни елементи'. Имат магазини няколко, аз ползвам този, който остава отдясно като тръгнеш от 5-те кьошета към баня Мадара.

Не разчитайте на компетентни продавачки. Гледайте... и така Smile

А впрочем, за какво са ви нужни толкова нисковолтови малки моторчета? И какви точно (стъпкови, или ще въртите нещо)... Питам защото като правило се избира по-стандартен мотор, а ако нещо захранването не е баш като за него, се прави адаптор на захранващото напрежение. Особено ако ще има контролерни мостове около него, или пък захранването е волт и половина (във втория случай, импулсен преобразувател си е направо задължителен).

Ама така наизуст да стреляме... Дайте инфо!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети