| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 21:07 Заглавие: Ремонт на fx5200EP Albatron |
|
|
http://www.ocie.com/images_products/49340_small.jpg
Видео картата има отпоени SMD кондензатори от долната страна. В зависимост от размера мога да разбера какъв им е капацитета (ще премеря другите с такъв размер). Ако някой може да ми прати детайлна снимка на долната страна на картата (от тази дето НЕ е радиатора) ще съм му много благодарен.
Последната промяна е направена от harleybg на Чет Фев 26, 2009 0:00; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 22:27 Заглавие: Re: Ремонт на fx5200 |
|
|
Електролитни или не електролитни.. по размера ще стане една.........  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 22:40 Заглавие: |
|
|
Айде снимай я тая повредена карта и сложи тук снимка.
Ако беше телевизор, досега темата да е заминала в коша, щото трябва да се пише пълен състав, шаси и т.н. А пък fx5200 не е модел карта, а модел чипсет. И не всички карти с тоя чипсет са правени по референтния дизайн на NVidia. А дори и да са, аналоговата електроника около импулсното вероятно е различна на различните карти. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
harleybg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 25, 2009 22:53 Заглавие: |
|
|
Аз съм сложил линк как изглежда видео картата (едно към едно си е). Проблема е, че са се разпоили неполярни кондензатори и са изпадали (от прегряване на видео процесора) и сега работи само на ниска резолюция. Освен по-размера друг начин е да ги сваля от друга такава карта. Картата е бракувана. Ако тръгне - тръгне.
Разпоих още няколко кондензатора и тези с еднакъв размер (колкото и да е нищожна разликата) имат еднакъв капацитет.
Това е снимката. Кондензаторрите, които липсват са оградени (вижда се като се увеличи снимката). Ако някой има такава, ще ми свърши работа, ако каже липсващите като кои други изглеждат (цвят и размер).
Намери се:
http://www.ixbt.com/video2/images/gffx-4/albatron-5200-scan-back.jpg
Явно не съм бил много добър при търсенето |
|
|
 |
|