Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

нов програматор не върти всички положения-Edesa LL 115

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tddyyy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 01, 2009 19:39    Заглавие: нов програматор не върти всички положения-Edesa LL 115 Отговорете с цитат

Здравейте,
Поставих нов програматор на пералня Edesa LL 115.Пералнята я имам от 2001г. и досега съм нямал никакви проблеми с нея.Новия програматор на някой от цифрите от 1 до 10 не иска да се върти автоматично и трябва да ги завъртам аз.Виждам как програматора прави опит да завърти на следващата цифра, но не може.Само на някои цифри/операции/ програматора се върти автоматично.
Много моля ако някой има инфо, да ми каже къде е проблема!
Благодаря на всички!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
elmondo-ivan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 02, 2009 16:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не провериш-правилно ли си монтирал новият програматор...
tddyyy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 03, 2009 8:41    Заглавие: уточнение - Edesa LL 115 Отговорете с цитат

Забравих да спомена че с новия програматор, пералнята работеше без проблем около 5 седмици.След което програматора започна да не върти всички програми/около80%/.Виждам как се опитва да завърти, но като че ли не му достига сила.Има ли някъде на програматора-аз не видях-място от където се регулира силата на въртене.Забелязах че и аз на ръка доста трудно го завъртам.Да не би да се е затегнал програматора.Ако знаете дали мога да го направя да се върти по хлабаво.Мисля че тук е проблема.
Благодаря!
Върнете се в началото
Тодор Тодоров
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 03, 2009 9:38    Заглавие: Отговорете с цитат

На оста на програматора има ли механизъм , който да управлява пускането на вода във ваничката за прах? Лостова система, която обикновено създава проблеми.
Върнете се в началото
tddyyy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 03, 2009 10:45    Заглавие: edesa ll115 Отговорете с цитат

Да има.Но движението е следното. Програматора се върти, като в даден момент- има една пластасова шайба отзад на прогр. - тя е в контакт с друго пластмасово краче/което е хванато към прогр. с натегната S образна тел/ което пък управлява пускането на водата.Разкачих всичко и в двата варианта завъртането на програматора е едно и също по сила.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети