Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на radio cassette player Premier SCR-1820EQ

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
backpol
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2009 19:00    Заглавие: Търся схема на radio cassette player Premier SCR-1820EQ Отговорете с цитат

Търсих в Гугъл , търсих в Е шопа , търсих в други сайтове - няма резултат.
Това е едно китайско ауто радиокасетофонче , с ръчна настройка / с променлив кондензатор / но с електронен дисплей . Предния му панел беше / поне при мен / със син цвят .Преди няколко години се продаваше по за 25-30 лева.
Не ми трябва като радио , а идеята ми е да използвам електронната му скала за честотомер .
Ще бъда благодарен на някой да ми пусне линк или самата схема.
Видяхте каква ми е идеята и може схемата да е само около дисплея с някакво описание , за входовете и превключване на обхватите ,разбира се .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2009 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

В най- общия смисъл, измерването на входната /за приемника/ честота, става, чрез "изваждане" /чрез метода на "биене"/,от хетеродинната такава, на междинната /която е "фиксирана"/. Демек, въртейки променливия кондензатор, променяш честотата на хетеродина /осцилатора/, и след споменатото "биене", се получава /и индикира на дисплея/, честотата, която искаш да измериш.Просто ти подсказвам, за да не мислиш, че входната, честота се измерва директно. Wink
Върнете се в началото
backpol
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Съб Мар 14, 2009 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing Няма как да си помисля че се измерва входната честота Laughing
Трябва ми за една апаратура. Ако не е повреден самия дисплей , другото ще го оправя.Нужна ми е обаче схема.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети