| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shulio Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 19:52 Заглавие: Въпрос за захранване |
|
|
Какво ще препоръчате за захранване на 4 стъпкови мотора който работят на 4А 45V.Отделни трансформатори за всеки,отделни вторични намотки за всеки или нещо друго.Ако са отделни трансформатори ясно е че трябва да са по 4А 50V например,но каква мощност да имат?Или ако е един пак незнам каква мощност да търся _________________ www.ivport.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Мар 24, 2009 21:24 Заглавие: Re: Въпрос за захранване |
|
|
Ако са отделни трафове по 250W.Ако е един най добре да е с отделни вторични намотки и да е поне 1000W. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 28, 2009 16:04 Заглавие: |
|
|
Благодаря.Потърсих такива,но няма напредък.Няма толкова големи.Правих запитване до една фирма да ми ги изработят,но няма отговор.Знаете ли някой човек който да се занимава с това _________________ www.ivport.com |
|
|
 |
tonkostz Нов потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 28, 2009 23:00 Заглавие: |
|
|
Гледам някой ги въртят моторите с импулсни захранвания от компютър.Аз имам 30-40 захранвания за компютър може ли да се направи нещо да вдигна напрежението от 12 до към 48 да кажем. _________________ www.ivport.com |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 29, 2009 0:10 Заглавие: |
|
|
За моженето - може ( един съвет не си навличай бели на главата! ) На Васко торойдите са отлични макар че са малко скъпи но са много добри имам над 10 тина от неговите.Само не ми стана ясно защо при 45В мотори ще ти трябва траф 50В ?! по схема грец и след него кондензатори за филтрация за изходно напрежение 45В ти трябва траф 35В ( ~35 / 1.11*1.41=45В ) _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 29, 2009 0:23 Заглавие: отговор |
|
|
зависи от условията при които ще работят
-всички едновременно ли ще работят.изясни си първо условията при които ще работят.и по колко време ще работят
трафовете допускат и кратковременни претоварвания.ако изяснищ по-точно условията маже и да минеш по-тънко-да не ти е необходим чак толкова мощен траф.а ако кажеш за какво ти е мога да ти кажа и по-конкретни неща
ако държиш да е 1000вата трафа мисля че имам нещо което да ти свърши работа _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 29, 2009 0:31 Заглавие: |
|
|
Моторите са за CNC фреза 4 стъпкови и ще работят на 4А и максимум 45 волта.Виж за това,че след изправянето се вдига напрежението бях забравил.Исках повече напрежение за да може да го ползвам и за следващите мотори живот и здраве.В момента правя драйверите.За това питах за мощността на трансформатора.Не искам да има спад във въртящия момент заради липса на мощност. _________________ www.ivport.com |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 29, 2009 1:09 Заглавие: за захранването |
|
|
и четирите ли ще се налага да работят едновременно _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 29, 2009 1:17 Заглавие: Re: за захранването |
|
|
Като нейскаш да има спад.. слагаш преоразмерен добре източник било то торойд или импулсно.Ако е торойд - як грец ( грецове ) и много капацитет на филтрацията.Ако в последствие искаш по-високо напрежение и знаеш какво ще е правиш поръчка за цепена намотка 35В + там за колкото ще ти трябва в последствие.. и ще си я превключиш като се наложи.Желателно е да е с отделни намотки за всеки двигател да се намали влиянието.Ако имаш пари най-добре с отделни трафове! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|