Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кинескоп на телевизори hyundai

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plamuzunova
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 04, 2009 15:27    Заглавие: Кинескоп на телевизори hyundai Отговорете с цитат

Здравейте, никъде не мога да намеря отзиви за кинескопите на телевизори Hyundai. по-точно ме интересува за модела Hyundai CB 2168 BFS. Всяка информация за това дали са добри като цяло телевизорите им ще ми бъде от голяма полза Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 04, 2009 15:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизор кат телевизор.Кво ли има да се чудиш на телевизор дето струва 150-200лв.
Влизаш в магазина-харесваш един и тва е.Колкот изкара-толкоз.Докато е в гаранция-добре.После като изпуши-отива на майстор.Ако става-става.Ако не-отива в гюма.Ако кинескопа свърши курса-пак там.
Примири се че всичко вече се прави в Китай.Без значение кво пише,без значение коя марка е...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
plamuzunova
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 04, 2009 17:03    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз така мисля, но реших все пак да попитам Smile от питане глава не боли.. много мерси за отговора Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Съб Апр 04, 2009 17:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора е направен прилично! Кинескопа е тоя:

Увеличить фото »»
На тази фирма кинескопите са много добри, поне така беше преди 20г. Има малък проблем със схемното решение, и най вероятно телевизора да изгори до един месец. Ама няма да се косиш! Нали е гаранционен. След като мине през сервиз за отстраняване на недостатъка, би трябвало да няма повече проблем. Ако вече не са взети мерки от самия производител де. А и не мога да гарантирам, че всички от този модел са произведени с тоя кинескоп!
Божилов, не си прав! Много е хубаво да се пита, преди да се купи. Особено в днешно време, дето не се знае какво има вътре в телевизора. Този модел става за купуване!
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 04, 2009 18:47    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Телевизора е направен прилично!

На тази фирма кинескопите са много добри, поне така беше преди 20г. Има малък проблем със схемното решение, и най вероятно телевизора да изгори до един месец. Ама няма да се косиш! Нали е гаранционен.

Митачи, ами той тоя човек хич не ми се вярва да хукне да купува баш тоя телевизор след този анонс. Very Happy
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 04, 2009 19:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Негова си работа дали ще го купи. Той да си направи сметка. Искаше да види с какъв кинескоп е, показах го. Според мен е по добре да купиш нещо, дето си получил мнение за него, отколкото изобщо да не знаеш какво има вътре. Ама има и едно друго нещо. Телевизора е направен като шаси добре, не са предвидили че с тоя кинескоп ще има проблем. Проблема е в кадровата развивка. Много са големи токовете и гори интеграла от прегряване. Има си решение на проблема. Но трябва да предвидиш едно посещение в сервиз. А като купи незнаен китайски боклук с втора употреба кинескоп, да предвиди 5 посещения в сервиз. Мисля, че имам опит, за да преценя кое как е изработено. Това шаси, ако е правено в Китай, е правено в един от най добрите заводи там.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 04, 2009 20:05    Заглавие: Отговорете с цитат

mitachi написа:
Божилов, не си прав! Много е хубаво да се пита, преди да се купи.

Не съм искал да кажа че не е хубаво човек да се консултира преди да закупи нещо,а нещо съвсем друго.
И то е много просто-
Имам усещането че жената очаква техниката,която купува сега е такава,каквато е била преди 10-20-30 години.Когато се правеше все едно че няма никога да се купува ново.Поне с такова усещане,като че ли ще го купува-като че ли ще векува тоя телевизор.
Оня ден правих един 8 програмен SHARP от 78ма година-първо посещение в сервиз.За студена спойка на потенциометъра на говора,който даже и не пръщи.Особено като се има на впредвид колко никотин и мазнотия имаше по тоя телевизор...
Сега такава техика няма Exclamation Без значение какво пише на нея-Hyundai,Sony,Philips.Нито пък и ще проима.Щото ако се тръгне да се прави такава техника-
-първо ще фалират фирмите,щото няма да има на кого да продава.
И второ-
-ако е само една-цените и ще са по-високи двойно,да не кажа и повече от на останалите...
А тя като вземе нещо друго да не се надява,че и за него няма да се наложи да ходи до сервиз заради заводски недомислици.Това напоследък е често ивление.
Кинескопите Chunghwa се правят на момента в Китай и не са лоша марка.То всичко вече се прави в Китай.Сигурно скоро и литовците ще си изнесат производството на кинескопи в Китай...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 04, 2009 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е снимка от споменатия телевизор. Както се вижда, ако се вгледаш по внимателно, пише че се прави в Малайзия. Което е по различно от P.R.C. И в края на краищата е по добре, отколкото да попадне на някое по скъпо изделие с кинескоп от любима марка SAMSUNG!
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 04, 2009 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Мите,едно е да пише,съвсем друго е къде в действителност се прави...
Не че имам нещо впротив качеството на китайските стоки.И от тях има и хубави,има и лоши.Ако търсиш нещо за левче-по всяка вероятност ще попаднеш на лошо.
Ако търсиш същото за 100лв-по всяка вероятност ще попаднеш на читаво.
Както междувпрочем и навсякъде е така.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети