| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 16:18 Заглавие: осцилоскоп KR7010 |
|
|
ами от известо време имам този осцилоскоп. Само че нямам схема няма да се разсърдя ако някой ми намери, аз не успях.
На задния му панел има 2 букси(едната е маса), над който пише Z Axis In и двете са свързани, посредством мостче. Според мен това е вход, за модулация на яркостта. Като се махне мостчето лъча се разфокусира. Пробвах да подавам някакво напрежение(като почнах от 5В) и стигнах до 40В(повече не мога да подам, нямам от къде). Пробвах и двете полярности, няма ефект. Просто лъча се фокусира пак, а аз искам да го накарам да изчезне Прав ли съм, че този вход е за тази цел? Може би трябва да се подаде по-голямо напрежение(100-200В) ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 16:35 Заглавие: |
|
|
| Така обикновенно се отбелязва вход за модулация на яркостта на лъча. Подай му синус (с различна честота) и не се увличай с напрежението (амплитудата)! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 16:51 Заглавие: |
|
|
пробвах да подавам от 0 до 100kHz/4В размах - няма ефект Ако трябва да спретна един усилвател, ако е малка амплитудата. едва ли 12-тина волта ще му направят нещо ? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 19:32 Заглавие: |
|
|
на този сайт
намерих нещо като схема, но е отвратително качество и нищо не се разбира. има и някакъв pdf, но както казваш него не мога да го изтегля(не е достъпен за всички)
а този UserManual не мога да го намеря, защото не разбирам полски(това нали е полски ?) |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 20:24 Заглавие: |
|
|
elektronchika, в първия линк който съм дал бях вложил малко хумор, който вероятно не си разбрал. Ако се "разходиш" по линка "по-надолу", ще видиш една снимка на твоя уред и в/у него в една синя папка Manual-a!
За подобна техника, с такъв произход и на такава възраст е наивно да се търси подобно нещо в електронен вид (според мен - рисувани почти на ръка, ксерокопирани n-количество пъти и най-накрая сканирани).
Дори и да се намери, качеството ще е подобно на схемите които си видял. Да не говорим, че доколкото схванах, това за което питаш май си е типов проблем на тази техника.
Нищо не пречи обаче да помолиш някои от участниците да ти изпрати и останалите части от схемата (ако мислиш, че ще са ти от полза). |
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 20:30 Заглавие: |
|
|
Абе RC намирал съмдокументация и за по стари неща но са руски. Руснаците в това отношение ги признавам [/b] |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 20:34 Заглавие: |
|
|
Tisho, случая е Полски.
А за Руската документация - това си е отделен разговор.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 21:13 Заглавие: |
|
|
вие гаврите ли се с мен? да бяхте казали в началото че не можете да ми помогнете аз като видях че някой ми е отговорил и се надявах да е от полза за мен, но уви  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 21:22 Заглавие: |
|
|
| elektronchika написа: | | вие гаврите ли се с мен? |
И защо така?
Не мисля, че ако ти го бях казал " в прав текст" точно ти щеше да се съгласиш.
Изобщо не съм имал впредвид това. |
|
|
 |
|