Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся мнение за БТК ADSL Eye
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 6:04    Заглавие: Търся мнение за БТК ADSL Eye Отговорете с цитат

Някой ползва ли видеонаблюдение на дома и офиса през IP камера чрез услугата БТК ADSL Eye? Какво е качеството и дали има възможност да се правят записи на компа и с коя програма?
Понеже работното ми помещение доста отдалечено от входнота врата имам идея да ползвам за видеонаблюдение услугата на- БТК ADSL Eye. В коридора, който е доста обширен държа доста неща, а мургавите събратя са доста пъргави в ръцете. Завчера ми отмъкнаха чисто нов акумулатор за 150 пари.
Камерата ще се монтира в коридора и ще се ползва само през деня когато съм на работа. Разстоянието от точката на монтиране до компа е около 10 метра.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 16:30    Заглавие: Отговорете с цитат

А не е ли по-добре да си вземеш една IP камера и да си пуснеш някъде FTП сървърче и камерата да качва снимките там? И вече, ако искаш ще си пренасочиш някои порт за да си я гледаш онлайн?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

А още по лесно с една web камера на USB, но задължително с едно хъбче на средата на 5-те метра, и то активно хъбче, с адаптерче.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 19:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Дайте и други идеи. Засега по-ми хареса предложението на pamporov. А дали камерката ще може да фокусира на около 8 метра? Виждал съм камери, но никога не съм се занимавал с тях.
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 19:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Напиши към кой модел камерка си се насочил,между другото продават ги един и същи модел с различни обективи.Напиши колко горе долу си решил да отделиш за камера /ако искаш /да те насочим към някой модел.между другото бързината на връзката не е от значение за качеството на картината а за това на какъв период от време ще се обновява сиреч колко насечено ще е движението на снимания обект
От значение и дали ше искаш да са с със подсветка или не .Тия най евтините горе долу за нищо не стават ,размазват образа а като се има предвид че и мангалите си приличат.........
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 08, 2009 20:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ползвам такава, и в програмата си има опция да снима и записва като има движение. Та като отсъствам от сервиза и я пускам, и после преглеждам клипчетата и им гледам сеира как заничат през прозореца да видят дали не съм вътре. Прекрасно фокусира до към 15-20 метра. Ама е доста стар модел и надали ги има вече. Даже не и знам характеристиките. С щипка, за лаптоп уж. Но кабела ми е към 5-6м, и от време на време забива, зависи към кое USB съм я вързал. А най ме кефи като дойде някой разярен клиент и ми вика - 10 пъти идвах а теб все те няма. И аз като му покажа клипчето да се види на филм с дата и час кога е идвал, и оня се опулва и подвива опашка...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Чет Апр 09, 2009 21:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако искаш IP камера, не е ли по удачно да си вземеш една LAN карта за компа, и да вържеш камерата директно, без да минава през Интернет, за да не ти трупа трафик?.
Пък и такова директно връзване ще върви на доста висока скорост, като дължината на кабела може да е и 50 метра без проблем.По този начин се удовлетворява и това условие:
Цитат:
Камерата ще се монтира в коридора и ще се ползва само през деня когато съм на работа. Разстоянието от точката на монтиране до компа е около 10 метра.
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 8:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Май трябваше да дам и линк за услугата на БТК. Пък и 5лв. са една кутия цигари на месец.
Преди малко се свързах с "технически грамотен" човек от БТК на когото зададох няколко въпроса за това:
- дали има възможност да се правят записи на компа.
- какъв модел е камерата.
- има ли някакъв приложен към пакета софтуер.
- дължината на свързващия кабел.
И на четирите въпроса не получих задоволителен отговор. Ставала само за наблюдение в реално време без възможност за запис. Не можа да ми каже нито производител нито модел. Можело да се монтира и на 10 метра, но като си направиш сам кабел и т. н.
Сега пиша и се чудя аджеба няма ли програма която да записва на харда, нещо което се вижда на монитора и дали предлаганата камера е IP.
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 11:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаш поща
Върнете се в началото
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 10, 2009 14:17    Заглавие: Отговорете с цитат

plamil написа:
...

Не мога да изтегля файла. Изписва ми:Bad Gateway
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети