| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 18:57 Заглавие: SHARP DV5480S-bin |
|
|
Колеги,нужна ми е прошивка на паметта на този телевизор.Съставът му е:
CPU=SAB8032B-P
memory=24C04 1
EPROM=27C512-20FI
SINC.=MC44007P
TXT=SDA5273S
vertical=TDA8170
PowerSupply=TEA1039
В момента проблемът му е-свит симетрично по вертикал с разделена и подгъната,или по-точно припокрити двете половини на кадъра.С прошити други бинове от различни модели Шарп се държи по различен начин,като растера е пълен,но с недостатъци.Опитвах и в сервиз да вляза,но нещо не се получават регулировките.Моля за проверен бин за този модел или за DV5465S/H.Благодарностите-в аванс!
Последната промяна е направена от wesko dilow на Съб Юни 20, 2009 21:09; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 20:43 Заглавие: re: |
|
|
| Би ли проверил пак MC4007P дали е точна ? Нещо не ми се връзва. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 20:45 Заглавие: |
|
|
Изял е една четворка още. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 21:27 Заглавие: Re: re: |
|
|
| Todorov написа: | | Търси ключе. Може и до тунера. |
| wesko dilow написа: | | Опитвах и в сервиз да вляза,но нещо не се получават регулировките. |
Доколкото виждам той си е влязъл в сервизен.
А за Philips-а съвета ти не виждам какво общо има с темата даже.
Да пробва дъмпа от атача.
Въпреки че щом
| wesko dilow написа: | | нещо не се получават регулировките. |
по-скоро си има хардуерен проблем.Но сега нали е модерно с дъмпове да ги лекуваме. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 21:31 Заглавие: SHARP DV2180S |
|
|
| Вярно,Божилов,МС44007Р.Иванчо,моят модел не е 100херцов,и е Шарп-не Филипс.Няма ключе,а в сервиз се влиза с двата крайни бутона отпред на лицевия панел.Щом търся помощ,значи съм изчерпал всичко,което съм намерил в нета за модела.Разчитам на някой,който колекционира памети от всичко,което му падне за ремонт. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 21:50 Заглавие: |
|
|
| wesko dilow, да не си пообъркал и изписването на модела /малко/?! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 22:12 Заглавие: SHARP DV2180S |
|
|
| Божилов,не разбирам сърказма ти,но модерните технологий са си модерни.Токущо с твоят бин заспа шарпчето от раз-и растерът си е нормален и цвят си има и всичко си е наред,и моделът си е този-не бъркам,щото ми омръзна да го драскам по хартийки при всяко търсене в нета,така,че с приятелско чувство казвам:Благодаря ти колега Божилов и понякога вярвай на 50годишните,все още можем и знаем по нещо,макар да е и нищо спрямо твоите възможности.Желая ви подобен успех и лоялни колеги!Закривам темата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 12, 2009 22:23 Заглавие: Re: SHARP DV2180S-bin |
|
|
Затова съм казал
Изрази като | Цитат: | | С прошити други бинове от различни модели Шарп се държи по различен начин,като растера е пълен,но с недостатъци...нещо не се получават регулировките. |
не са особено информативни.
И между другото този дъмп който ти пратих и с който | Цитат: | | заспа шарпчето от раз |
също е от
| Цитат: | | други бинове от различни модели Шарп |
Ако трябва да съм точен-от DV5465S е.
И пак между другото-беше първият който ми попадна за това шаси. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 13, 2009 12:02 Заглавие: SHARP DV2180S |
|
|
| Малий,отново се поизложих?!Моделът е DV5480S,но надписът е ожулен и първата цифра е заличена,а втората 4 прилича на 1,затова съм сгрешил.Като свалих капака над процесора,на ламарината от вътре си беше лепенката с правилния модел DV5480S,който е еднакъв с DV5465S,затова Божилов с твоя бин тръгна веднага.Безкрайно много се извинявам за грешката,която изцяло приемам за моя,щото всеки телевизор се обозначава и вътре по определен начин,но бях много ядосан с пробване на различни бинове,а истината е била само в един.Днес вече на спокойствие препроверих останалите 17 памети,които бях записал преди и отново твърдя,че само с тази на Божилов заработи коректно.Е,малко в сервиз дръпнах вертикалния размер,но това си е нормално.Няма да влизам в подробности какво се получава с другите памети,важен е крайния резултат,с ваша помощ,разбира се.Отново извинения и благодарности. |
|
|
 |
|