Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Програмиране на 24C041
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
k_dimitrovv
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Vidin

МнениеПуснато на: Пон Юни 08, 2009 15:59    Заглавие: Програмиране на 24C041 Отговорете с цитат

Здравейте, налага ми се да програмирам памет 24C041 - еепром памет с вътрешен reset генератор и watchdog таймер. Искам да попитам ако някой знае има ли разлика при програмирането на този чип в сравнение със стандартната 24С04?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 08, 2009 16:06    Заглавие: Отговорете с цитат

И по назначение на краката се различава.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
k_dimitrovv
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 08, 2009 16:12    Заглавие: Отговорете с цитат

А протокола за програмиране същия ли е като на 24С04 или се различава? Ако са само краката ще се справя да ги наредя... Или ще ми е необходим по-специален програматор Confused
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 08, 2009 16:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледай представените програматори примерно тук и ще видиш кои могат. След като задаваш въпрос за програмиране, а не казваш с какъв програматор ти разполагаш и не искаш да разгледаш двата Datasheet-a.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Пон Юни 08, 2009 16:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е аналог на тази: KS24C041 /не съм и гледал даташийта/, гледам че ELNEC seeprog я "чува". ELNEC-а, сам "върти" краката, според избраната памет. Не знам с какъв програматор си...
Върнете се в началото
k_dimitrovv
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 08, 2009 18:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодарям за отговорите. Не казваам с какъв програматор разполагам защото в момента не разполагам с никакъв... Embarassed но смятам да си взема някой, който ще ми свърши работа за паметта по-горе. Като разгледах набързо списъка от RC ми се струва че май само seeprog ще ми свърши работа. Ще погледна и даташиита на паметите за дидя дали няма да мога да мина и с по-тънък програматор - засега ще ми е необходим само за програмиране на серийни еепром и то не много често. Cool
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Вто Юни 09, 2009 9:29    Заглавие: re: Отговорете с цитат

До колкото си спомням тази памет се използва в телевизорите SAMSUNG.
Там не беше ли стандартно изпълнение ? 24xx . Ако от 1-ви до 4-ти крак дадеш краката на маса, не се ли пише като стандартна 24-ка ?
Върнете се в началото
k_dimitrovv
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 16, 2009 12:22    Заглавие: Re: re: Отговорете с цитат

Даа, тази памет на Самсунг изглежда са я кръстили KS24C041 само за да объркват хората Twisted Evil тя си е същата като 24C04 и така се чете и пише. За съжаление не успях да открия откъде в България да си купя 1-2 бройки CAT24C041 която е с вътрешно генериране на reset и с watchdog таймер - моля ако някой знае откъде да се снабдя с такава (за препоръчване в SOIC корпус) да каже.
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Вто Юни 16, 2009 14:18    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Дай малко повече инфо.
Първо от какво е. Ако има при някои от нас на платка, би трябвало да знаем къде да търсим.
Второ, ако се преработи малко схемата, би могло да се помисли и за стандартна 24хх.

http://www.romservice.ru/i2c.html ако няма същата в магазина, може да има по-голяма по обем на паметта.
Върнете се в началото
k_dimitrovv
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 16, 2009 14:59    Заглавие: Re: re: Отговорете с цитат

Паметта е от уред за измерване на димни газове MRU Delta2000- немски.
Пробвах със стандартна 24C04, записах файла който ми изпратиха от Германия и оставих старата памет само за генериране на рисета при пускане и проблеми със захранването. При първоначално стартиране уреда ми дава грешна check suma - "Checksumme 1/2 5/6
deff C C00 3C 3C00". Колегата от Германия казва че това е оригиналния запис... иначе уреда си заработва нормално после, но това съобщение при пускане дразни. Това е - някакви идеи?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети