Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Фотоклетка...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
VeliZaR4o_91
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: гр.Костинброд

МнениеПуснато на: Пон Юни 29, 2009 9:21    Заглавие: Фотоклетка... Отговорете с цитат

...имах една лампа тип прожектор (500W) с фото клетка от долу.Предполагам няма нужда да описвам повече за какво говоря.Та лампата беше монтирана под стрехата на къщата и сочеше към портата,но от много време нея ползвах и вчера реших да я сваля и да и използвам за нещо фотоклетката...да ама не...свързах и сензора са обикновенна крушка и като мъ подам ток лампата пали,но неизгасва и си свети постоянно...пробвах и потенциометрите за настроика на време и тн. но невлиаят с нищо на клетката.Знам че неса скъпи тия фотоклетки ама ми се иска да си я оправя сам ако е нещо малко...някакви идеи какво може да й има?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ГОГО ТОК
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Пон Юни 29, 2009 14:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей ,
Виж релето да не е залепнало . Провери захранването .Ако всичко е наред или датчика ,или чипа .Имаше някакъв чалъм на свързване фаза ,нула . Успех .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
nikolai_nikolov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Русе

МнениеПуснато на: Пон Юни 29, 2009 14:33    Заглавие: Отговорете с цитат

По оскъдното описание което правиш мисля,че по скоро става дума за прожектор с ПИР-датчик и фотоклетка.ПИР-датчика се задейства при движение в обсега му,а фотоклетката определя осветеноста при която се задейства.Естествено двата датчика действат съвместно,като ПИР-датчика е водещ.С обикнояенна лампа би трябвало да работи без проблем ако е изправно управлението.Наистина настроиката понякога става с повече занимавка,особено ако управлението е от по евтините.
Върнете се в началото
VeliZaR4o_91
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: гр.Костинброд

МнениеПуснато на: Пон Юни 29, 2009 21:28    Заглавие: Отговорете с цитат

релето е здраво...аз му махнах пласмасата от горе и реленцето е добре мисля ама до последно си работеше и откакто откачих лампата от стрехата спря да работи...а интересното е че вече почна да се пали и гаси като и пусна ток когато си иска...мн интересно...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети