|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emptyspace Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 30, 2009 19:51 Заглавие: проблем с П.И.Р датчик и светодиодни лампи |
|
|
здравеите ползвам П.И.Р. датчик за включване на слетодиодни лампи вечерно време, но една от лампите свети слабо дори и при изключено състояние. датчика се захранва с 24волта от мрежата с кондензатор, а за вкл. и изкл. на товара се ползва реле. явно минава малко напрежение през захранването и успява да захрани лампите искам да сложа импулсно захранжане на датчика ама не знам дали ще харчи повече с импулсното от фабричното?? и как да махна изкренето от контактите на релето или да го заменя изцяло с симистор и как?
лампите са 3 бр по 3вата 220волта с импулсно захранване и едната се прецака от релето.
благодаря за отделеното време |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 30, 2009 21:05 Заглавие: |
|
|
Как от релето се е прецакала мощноста и е мижава,а какво реле ползваш.За да не искри се поставя RC филтър. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
emptyspace Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 30, 2009 22:06 Заглавие: |
|
|
аз не съм се изразил правилно лампата е ок , датчика е такъв дето ги слагат по входовете с прожектор , като мине някои и тои светва самоче вместо прожектора съм закачил лампа с светодиоди да не ми харчи много ток , та тоя датчик или фотореле или както се казва там е с три жици фаза , нула и изход фаза , като не е с симистор а е с реле и като вържа тая светодиодна лампа би трябвало при изключено да не свети , но тя мижи , а като се включи си свети ок ! та това е щото тая китаищина е направена да се захранва през кондензатор за по евтино (като старите зарядни за батерии дето бие ток от тях, маи тая схема се казва делител на напрежение ) и аз ще сменя това захранване с импулсно ,но незнам как ще се отрази като консмация дали ще се запази или ще се понижи а може и да се качи? ?
Коригирал съм ти поста Запознай се с правилника на форума и с кой бутон се отговаря |
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 30, 2009 23:46 Заглавие: |
|
|
| Проблема ти не е в захранването на датчика, още повече че тоя номер го прави само една от лампите доколкото разбирам. Дали захранването е през кондензатор или с траф или нещо друго... накрая има реле, така че товара (лампите) нямат нищо общо с това. Провери имаш ли "качествена нула" до проблемната лампа. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|