| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
peteff Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 19:49 Заглавие: с какво се разпоява чипа от клипчето ? |
|
|
здравейте това ми е първия пост , надявам се да не съм нарушил някое правило . та интересува ме с какъв уред се разпоява чипа от клипчето
как се води този уред и някой има ли идея от къде мога да си закупя такъв
по принцип ме интересува защото искам да се науча да свалям чипове от еку-та на автомобили и на тяхно място да запоя нов с цел чип тунинг . можете ли да ми кажете какво ще ми е необходимо за свалянето на чипа без да се повреди той или платката на еку-то.и изобщо техники за безболезнено сваляне на чипове от платки.за запояването ми е горе долу ясно .занимавал съм се преди години любителски с електроника но приемам съвети от всякакъв тип.ще ми трябва ли някоя по скъпа станция да речем?предполагам и някаква помпа за изсмукване на припоя при демонтажа на чипа.гледам в петров електроника има някаква от 50 кинта и се чудя кое и е по специфичното че е толкова скъпа на фона на другите от 5-10 лева .та предложете модели от някой е-магазин.интересува ме и запояването с горещ въздух - що е то и каква е разликата от обикновенното запояване на елементи.благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 20:08 Заглавие: |
|
|
| Оправи си линка ,нищо не отваря ,тези неща се придобиват с време и практика ,тренирай на скапани платки ,духалка ще ти трябва задължително . |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 20:09 Заглавие: |
|
|
Образ, оправи си линка, че само голи млечни жлези се виждат...  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 21:24 Заглавие: |
|
|
Докато достигнеш ниво да разпояваш и запояваш с топъл въздух микропроцесори и каквото и да било друго ще мине доста време ...
В противен случай рискуваш МНОГО! Както е казал колегата намери стари платки и се упражнявай. Купи си качествена станция с топъл въздух, която да поддържа достатъчно накрайници и да има читаво регулиране на температура и силата на въздушния поток.
Има такива, които всичко е вградено в самата дръжка(без управлението). Т.е по удобни са и по-компактни. |
|
|
 |
peteff Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 22:13 Заглавие: |
|
|
| мерси за отговорите .линка още не е активен , одеве качих клипчето ... пише че чака модерация.утре предполагам ще се появи . та на клипчето става дума за разпояване на една интеграла ... от страната на крачетата човека нахлузва някакъв накрайник ... като игла от спринцовка ...явно е накрайник за поялник . та хем топи хем изсмуква тинола . чакам още съвети . това с топлия въздух как става точно ? четох няколко теми преди малко и доколкото разбрах този инструмент е на Weller някаква станция за разпояване . някой знае ли от къде мога да си закупя такава ? |
|
|
 |
stefp Опитен потребител

|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 22:27 Заглавие: |
|
|
Като "не е активен" го разкарвам.Като стане "активен" и си сигурен в това-ще си го добавиш.Има си бутон ЕDIT за целта  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
peteff Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 24, 2009 23:04 Заглавие: |
|
|
| с топлия въздух не се ли прецаква чипа ? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 0:12 Заглавие: |
|
|
Ами да Ти кажа за супер скромния ми опит на фона на повечето предполагам.. Не се прецаква Сумати и видеокарти на лаптопи и чипсети сме "духвали".. Работят си  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 25, 2009 0:13 Заглавие: |
|
|
| А щом според теб се поврежда, защо се произвеждат и продават станции с горещ въздух? Ако всичко се прави с правилната температура и не прегрява елемента няма проблем. |
|
|
 |
|