| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 29, 2009 11:19 Заглавие: UPS с галванично разделена нула |
|
|
Имам клиенти които държат да закупят въпросното чудо и аз обяснявам ,че в природата такова нещо няма."Видни" професори ги лъжат че има и питам защото може да съм пропуснал нещо.Знам за всички видове онлайн,офлайн и междинни а и ги ремонтирам и нев искам да дискутираме за това аз ГАЛВАНИЧНО разделени вход и изход по фаза и по НУЛА. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 29, 2009 11:23 Заглавие: |
|
|
| Продай им и един разделителен траф за съответната мощност (и пари). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 29, 2009 11:35 Заглавие: |
|
|
Мъча се да обясня че галваничното разделяне с разделителен трансформатор не им помага защото пиковете ,смущенията и всичко останало се прехвърля едно към едно и че технологията On-Line Conversion няма нищо общо с галваничното разделяне но се усъмних дали не е излязъл някакъв модел с заврян вътре разделителен трансформатор. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 29, 2009 12:30 Заглавие: |
|
|
Позволявам си да оборя твърдението, че
| Цитат: | | в природата такова нещо няма | .
Повечето професионални UPS са именно такива. Всъщност това е задължително за да има възможност за съвместна работа с генератор, който, по правило няма фаза и нула (двата проводника са равностойни). Принципно това става по следната проста схема: галванично изолиран изправител-зарядно - акумулатор - галванично изолиран инвертор, синтезиращ синусоида от DC. Разбира се, заземителния проводник (или защитната нула) не се прекъсва и "обира"корпусите на консуматорите. Но двата проводника за изходното 230VAC вече нямат нищо общо нито с фазата, нито с нулата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 29, 2009 13:55 Заглавие: |
|
|
ikarlo,не пиши общи приказки ,прочети внимателно какво съм написал и ако има такъв модел ми посочи конкретно кой е.
Ясно за какво иде реч,моля модераторите да заключат темата защото навън става все по горещо и сърбежа на клавиатурите нараства. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|