| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nafo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 05, 2009 21:23 Заглавие: Безжично аудио |
|
|
Трябва ми да пусна аудио от лаптопа до амп-а, от едната стоя в другата.. и тъй като няма излишно време, искам да Ви попитам за някаква изпитана или прилична схема...
Благодаря Ви... _________________ Всичко е ток и жици. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 05, 2009 22:19 Заглавие: |
|
|
Продават блутут ресивъри и трансмитери. 50 кинта някъде. По изпитано от това, едва ли. Продават и уайърлес, но май са по-скъпи. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Авг 05, 2009 23:58 Заглавие: |
|
|
С BlueTooth моторолски са поне по платката която виждам тъй като нямам кутиики за тях.Мятам на 300 метра с 2 антени 24дБ стерео като качеството е поносимо добре.С всеки от магазина би трябвало да успееш да постигнеш това което искаш.Но имай предвид, че има загуба на качество както и закъснение..Все пак кабела си е кабел..Има и по-прост варянт да си намериш FM car transmiter ама да е стерео!И от ампа ако имаш FM тунер идялно .Ако не с някакво читаво тунерче за 30-40 лева от Цецо и си ти .С wifi съм правил и е доста по-добре от "синия зъб" но е по-сложно и цената както каза Vaklin си е друга . _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Krasimir Dimitrov Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 08, 2009 8:10 Заглавие: |
|
|
Аз си взех този http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8422 .
+ мн. чист сигнал ,Мъничко ,лесно за употреба,свързва се без проблем,евтино!
- малка вградена батерия -кара около 4 часа,не може едновремено да се зарежда и да работи,малък обхват -макс.4 метра.
Даже ако може да не отварям нова тема ,направо тук да питам дали има някакъв начин да увелича малко обхвата ,например ако заменя печатната антенка с такава с проводник?
чипа вътре е IS1621N |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 08, 2009 16:55 Заглавие: |
|
|
| Ако ти се прават платки пробвай с ВА1404 , малко трудно се намира кварц, ама става и като го заместиш с RC верига (малко е по-трудно за настрoйка в случая) , ако не виж дали продават FM трансмитери за кола с аудио вход. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 17:01 Заглавие: |
|
|
| Krasimir Dimitrov написа: | | Аз си взех .... | To проблема може да е в предавателя.Пробва ли с друг?Понякога тия китайските имат несъвместимост..Особено с хендсфрее тата се случва много често да не може да се върже на повече от половин метър При моя излъчвател (някакъв стар ePox) който дори не е чувал и за EDR2.0 и си е 10 метров съм му сложил антенка от wifi карта 2,4GHz 5dB разликата е доста осезаема..Преди със Sony Ericson-a ми не можеше да покрие апартамента по - дължината му (13м) сега се справя!Иначе за тия 12$ ме замисли дали да не си взема и аз  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Krasimir Dimitrov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 16:31 Заглавие: |
|
|
Ами използвам си вградения блутут на лаптопа (lenovo x61t). Просто като увелича разстоянието над 4м и музиката започва да накъсва.
Четох и аз,че ползват антенки от wifi и при повече свободно време ще пробвам и аз в/у тази китайска джаджа и ще пиша резултата.
EDIT: Остана малко време и направих подобренията на китайското ресиверче.
Замених PCB антенката с такава от тел по инструкциите от този клип :
http://www.metacafe.com/watch/837885/wifi_antenna_hack/. Обхвата се увеличи почти тройно !!!
Стъкмих едно регулаторче с lm317 ,да вади 3,65в. и го свързах паралелно на батерийката. Така устройството си е с постоянно захранване и батерията винаги заредена ако се наложи.
С тези интервенции стана едно поне за мен съвършенно ресиверче като се има предвид и ниската цена. |
|
|
 |
|